Jobb lehet a Galaxy Watchok üzemideje a Wear OS 5-tel

2024.06.18| SamMobile

A Google bemutatta a Wear OS 5-öt az Android 15 Beta 2 mellett. A Wear OS új verziója az akkumulátor-üzemidőt illetően nagyon szükséges fejlesztéseket hoz.

  • Ez az üzemidő javulás valószínűleg a Wear OS-alapú Galaxy Watchok számára még idén, a következő jelentős One UI Watch-verzióval fog megjelenni.
  • A Wear OS 5 hosszabb üzemidőt és jobb egészségügyi adatgyűjtést biztosít.

Úgy tűnik, hogy a Google elsődleges célja a Wear OS 5 kiadásával az akkumulátor üzemidejének javítása. Android 14-en alapul, és az első Developer Preview frissítése már elérhető az Android Studión keresztül. A Google szerint a Wear OS 5 energiatakarékosabb, mint az operációs rendszer korábbi verziói. A vállalat szerint például a maraton lefutása 20%-kal kevesebb energiafogyasztást eredményez, mint korábban. Ezenkívül a Google arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy készítsenek energiahatékonyabb alkalmazásokat és óralapokat.

Jobb lehet a Galaxy Watchok üzemideje a Wear OS 5-tel

A Wear OS 3-mal a Google átvette a Samsung új óralap-formátumát. A vállalat ezt követően ezt tette az óralapok alapértelmezett formátumává a Wear OS 4 rendszerben. A Play Áruházban a harmadik féltől származó óralapok körülbelül 30%-a már használja az új óralapformátumot.

A vállalat néhány egészségügyi és egyéb információt elérhetetlenné tesz a régebbi számlapformátum esetében, ezzel az óralap-fejlesztőket az új formátum elfogadására kényszerítve. Jövő év elején a Google leállítja a régi formátumot használó óralapok elfogadását.

A Wear OS 3 két évvel ezelőtti megjelenése óta több márka kezdett el okosórákat gyártani erre a platformra. Egyes okosórák nagyobb felbontású képernyőket is használnak. Ezekhez a nagyobb felbontású képernyőkhöz a Google jó megjelenésű alkalmazások és óralapok készítését teszi lehetővé.

Jobb lehet a Galaxy Watchok üzemideje a Wear OS 5-tel

A Google egy olyan alkalmazásindítót is bevezetett, amely inkább rácsra hasonlít, mint egy már elérhető listaalapúra. A felhasználók a két formátum közül választhatnak. Mivel ez az alkalmazásrács adaptív ikonokat használ, a vállalat arra kéri az alkalmazásfejlesztőket, hogy tegyék adaptívvá az alkalmazásikonokat.

Hang vagy videó lejátszása közben a Wear OS 5 lehetővé teszi a felhasználók számára a hangkimenet kiválasztását. Lejátszhat például zenét a Galaxy Watchon lévő Spotify alkalmazással, és átkapcsolhatja a zenei kimenetet egy Google Nest Hubra.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei