Környezeti hatások az energiahatékonyság és a műanyagok szemszögéből

2023.08.16
Címkék:

Mindenki felelős a környezeti hatásokért, amit ő maga idéz elő, vagy azáltal keletkezik, amit tesz.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

És ebbe természetesen bele kell érteni a különböző fogyasztási szokásainkat. Legyen szó akár az energiafogyasztásról, akár a műanyagok használatáról, minden esetben a kezünkben a döntés, hogy miként állunk hozzá ezekhez.

 

Magas fokú energiahatékonyságra kell törekednünk

 

Az energiahatékonyság egyre több magánszemélyt és céget is érdekel. Az utóbbi időben bekövetkezett robbanásszerű energia áremelkedés megtette a hatását. Ma már nagyon kevesen gondolják, hogy végtelen és olcsó mindaz az “üzemanyag”, amire szükségünk van a napi működéshez. Ezért is kér egyre több vállalkozás energetikai auditot a EnergyHub cégcsoporttól is.

 

Természetesen a legjobb energia az, amit meg sem kellett termelnünk. Épp ezért fontos, hogy legyünk tudatosak az otthoni és a céges fogyasztásunkat tekintve is. Mindkét esetben érdemes szakemberrel konzultálni, és megtalálni azt a megoldást, ami jelentősen csökkenti az energiafüggőségünket, és még finanszírozni is tudjuk.

 

Vállalkozások számára ebben maximális támogatást tud nyújtani egy olyan cégcsoport, mint amilyen az EnergyHub, ahol összpontosul a szakértelem, az elhivatottság és a környezettudatosság. Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy felmérik, hogy hol tart most a cégünk az energetika terén. Kész beruházási, és ha szükséges finanszírozási tervet, és egyben segítséget is kapunk ennek megvalósításához. Így válhatunk igazán környezetbaráttá, így csökkenthetjük cégünk környezeti hatásait.

A műanyagkrízis és a körvonalazódó megoldás kiváló példa!

 

Ha megnézzük az adatokat, akkor láthatjuk, hogy 2019-ben már 460 millió tonna műanyagot termeltünk világszinten. Ha belegondolunk, hogy ennek megközelítőleg 40%-a csomagolóanyag, akkor láthatóvá válik, hogy mekkora problémáról beszélünk. Ezek ugyanis jellemzően egyszer használatos termékek, rövid felhasználási idővel. Azaz folyamatosan újat kell termelni belőlük.

 

Mégrosszabb a helyzet, ha tudjuk, hogy ennek a hatalmas megtermelt mennyiségnek mindössze 9%-a kerül újrahasznosításra. Nem sokkal kevesebb, 5% viszont a földekben és a vizeinkben végzik. A mikroműanyagok egyre nagyobb szennyező mértékéről nem is beszélve.

 

Szerencsére egyre több innovatív cég gondolkodik környezetbarát megoldásokon. Ezt a hozzáállást lenne érdemes mindenkinek meghonosítania saját vállalkozásában is, például azzal, hogy energetikai beruházásokkal csökkentik a fogyasztásukat.

 

Ma már egyre több alternatíva van a világban azért, hogy ne kelljen mindenhez műanyagot használnunk. Olyan anyagokat fejlesztettek ki, amelyek helyettesíthetik a műanyag termékeket. Zöld alapanyag például a tengeri hínár, melynek poliszacharid tartalmát feldolgozva fóliákat és védőbevonatokat gyártanak. A moszatok karragén- és alginsavtartalma magas, melyre lehet alapozni. Főleg azért is, mert könnyen lehet termeszteni, ráadásul még a szén-dioxidot is megköti. Mindenképp ez a jövő!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?