Környezeti hatások az energiahatékonyság és a műanyagok szemszögéből

2023.08.16
Címkék:

Mindenki felelős a környezeti hatásokért, amit ő maga idéz elő, vagy azáltal keletkezik, amit tesz.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

És ebbe természetesen bele kell érteni a különböző fogyasztási szokásainkat. Legyen szó akár az energiafogyasztásról, akár a műanyagok használatáról, minden esetben a kezünkben a döntés, hogy miként állunk hozzá ezekhez.

 

Magas fokú energiahatékonyságra kell törekednünk

 

Az energiahatékonyság egyre több magánszemélyt és céget is érdekel. Az utóbbi időben bekövetkezett robbanásszerű energia áremelkedés megtette a hatását. Ma már nagyon kevesen gondolják, hogy végtelen és olcsó mindaz az “üzemanyag”, amire szükségünk van a napi működéshez. Ezért is kér egyre több vállalkozás energetikai auditot a EnergyHub cégcsoporttól is.

 

Természetesen a legjobb energia az, amit meg sem kellett termelnünk. Épp ezért fontos, hogy legyünk tudatosak az otthoni és a céges fogyasztásunkat tekintve is. Mindkét esetben érdemes szakemberrel konzultálni, és megtalálni azt a megoldást, ami jelentősen csökkenti az energiafüggőségünket, és még finanszírozni is tudjuk.

 

Vállalkozások számára ebben maximális támogatást tud nyújtani egy olyan cégcsoport, mint amilyen az EnergyHub, ahol összpontosul a szakértelem, az elhivatottság és a környezettudatosság. Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy felmérik, hogy hol tart most a cégünk az energetika terén. Kész beruházási, és ha szükséges finanszírozási tervet, és egyben segítséget is kapunk ennek megvalósításához. Így válhatunk igazán környezetbaráttá, így csökkenthetjük cégünk környezeti hatásait.

Környezeti hatások az energiahatékonyság és a műanyagok szemszögéből

A műanyagkrízis és a körvonalazódó megoldás kiváló példa!

 

Ha megnézzük az adatokat, akkor láthatjuk, hogy 2019-ben már 460 millió tonna műanyagot termeltünk világszinten. Ha belegondolunk, hogy ennek megközelítőleg 40%-a csomagolóanyag, akkor láthatóvá válik, hogy mekkora problémáról beszélünk. Ezek ugyanis jellemzően egyszer használatos termékek, rövid felhasználási idővel. Azaz folyamatosan újat kell termelni belőlük.

 

Mégrosszabb a helyzet, ha tudjuk, hogy ennek a hatalmas megtermelt mennyiségnek mindössze 9%-a kerül újrahasznosításra. Nem sokkal kevesebb, 5% viszont a földekben és a vizeinkben végzik. A mikroműanyagok egyre nagyobb szennyező mértékéről nem is beszélve.

 

Szerencsére egyre több innovatív cég gondolkodik környezetbarát megoldásokon. Ezt a hozzáállást lenne érdemes mindenkinek meghonosítania saját vállalkozásában is, például azzal, hogy energetikai beruházásokkal csökkentik a fogyasztásukat.

 

Ma már egyre több alternatíva van a világban azért, hogy ne kelljen mindenhez műanyagot használnunk. Olyan anyagokat fejlesztettek ki, amelyek helyettesíthetik a műanyag termékeket. Zöld alapanyag például a tengeri hínár, melynek poliszacharid tartalmát feldolgozva fóliákat és védőbevonatokat gyártanak. A moszatok karragén- és alginsavtartalma magas, melyre lehet alapozni. Főleg azért is, mert könnyen lehet termeszteni, ráadásul még a szén-dioxidot is megköti. Mindenképp ez a jövő!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei