Mindennapi fogmosás a magabiztos mosolyért

2024.10.18
Címkék:

Gyerekkorunkban a szüleinktől mindannyian hallottuk az ismerős mondatokat, vagy mi magunk, szülőként éppen gyakoroljuk is: „Lefekvés előtt moss fogat!” vagy „Mikor mostál utoljára fogat, tavaly?”

 További friss Telefongurus hírek erre!

 Ezek a figyelmeztetések akkoriban fárasztóan hatottak, de ma már másként látjuk.

 

A rendszeres fogmosásra való nevelés célja természetesen az volt, hogy elkerüljük a fájdalmas és költséges fogorvosi beavatkozásokat. Ma már mindannyian tudjuk, hogy a napi kétszeri, háromperces fogmosással már megelőzhetők ezek a problémák. 

 

De mi a helyzet a kivehető fogászati segédeszközök tisztításával? Gondolunk itt azokra, amiket kiegészítőként használunk, pl. fogszabályzók, műfogsorok, fogsorvédők, amelyek a vespeo készülékei által mindig komfortosak és ápoltak lesznek. Kanyarodjunk vissza az általános fogápoláshoz. 


Milyen az ideális fogkefe?

 

Manapság már rengetegféle fogkefe közül válogathatunk, így érdemes átgondolni, melyik felel meg leginkább az igényeinek. A hagyományos fogkefék előnye, hogy egyszerűek, olcsók, és nem igényelnek áramforrást. Azonban ezek a legkevésbé hatékonyak. 

 

Az elektromos fogkefék manapság már nem számítanak luxusnak. A kis, forgó fejének köszönhetően könnyebben eléri a nehezen hozzáférhető helyeket, mint például a hátsó fogak rejtett zugait. Ráadásul forgó mozgásnak köszönhetően a kis mikro rések közül is kitisztítja a beragadt maradékot. 

 

Az igazi újdonság azonban az ultrahangos fogkefe, amely nagy frekvenciájú rezgéssel tisztítja a fogakat, még az elektromos változatnál is hatékonyabban. Ez a technikai vívmány nagy előrelépést jelent a fogápolásban. 

 

A sörte minősége is számít

 

Lágy, közepes vagy kemény sörtéjű változatok közül választhat. Érzékenység esetén érdemes a lágy sörtéjű fogkeféket előnyben részesíteni, a kemény sörtéjűek a makacsabb szennyeződések eltávolítására lehetnek jók. Vigyázzunk azonban arra, hogy a durvább sörték használata során ne sértsük meg az érzékeny területeket! 

 

A közepesen kemény sörtéjű fogkefe általában a legjobb kompromisszum az alapos tisztítás és az ínykímélő használat között.

 

Most pedig jöjjön a fogkrém!

 

Ebben nehéz tanácsot adni, hiszen mindenkinek más és más az igénye, van aki pl. egyáltalán nem bírja elviselni a mentolos ízvilágot, még felnőttként sem. Egyesek allergiában szenvednek és csakis fluormentes fogkrémet használhatnak. A választék, gyakorlatilag olyan széles, mint égen a csillag. Kísérletezhetünk a különböző fogfehérítő típusokkal, bár ezek önmagukban nem fognak kiemelkedő sikert hozni. 

 

Ne feledkezzen meg a fogkefe tisztításáról sem!

 

Ha csak vízzel öblíti le a fogkefét, a sörték közé beszorult fogkrém- és ételmaradványok, valamint a nyál továbbra is ott maradhatnak. Mondani sem kell, hogy mi lesz ennek a következménye. Tisztítás gyanánt speciális folyadékot vagy ultrahangos tisztító készüléket használhat. 

 

A megfelelő fogkefe és fogkrém kiválasztása, valamint a fogkefe rendszeres tisztítása segít elérni azt, hogy valóban ragyogó mosolya legyen.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    2024.09.10
    | Phone Arena
    Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
    Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

    Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

    2024.09.11
    | 9to5mac
    Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
    A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

    A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

    2024.10.14
    | Android Authority
    Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    2024.09.04
    | 9to5mac
    Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.