Mindennapi fogmosás a magabiztos mosolyért

2024.10.18
Címkék:

Gyerekkorunkban a szüleinktől mindannyian hallottuk az ismerős mondatokat, vagy mi magunk, szülőként éppen gyakoroljuk is: „Lefekvés előtt moss fogat!” vagy „Mikor mostál utoljára fogat, tavaly?”

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 Ezek a figyelmeztetések akkoriban fárasztóan hatottak, de ma már másként látjuk.

 

A rendszeres fogmosásra való nevelés célja természetesen az volt, hogy elkerüljük a fájdalmas és költséges fogorvosi beavatkozásokat. Ma már mindannyian tudjuk, hogy a napi kétszeri, háromperces fogmosással már megelőzhetők ezek a problémák. 

 

De mi a helyzet a kivehető fogászati segédeszközök tisztításával? Gondolunk itt azokra, amiket kiegészítőként használunk, pl. fogszabályzók, műfogsorok, fogsorvédők, amelyek a vespeo készülékei által mindig komfortosak és ápoltak lesznek. Kanyarodjunk vissza az általános fogápoláshoz. 

Mindennapi fogmosás a magabiztos mosolyért

Milyen az ideális fogkefe?

 

Manapság már rengetegféle fogkefe közül válogathatunk, így érdemes átgondolni, melyik felel meg leginkább az igényeinek. A hagyományos fogkefék előnye, hogy egyszerűek, olcsók, és nem igényelnek áramforrást. Azonban ezek a legkevésbé hatékonyak. 

 

Az elektromos fogkefék manapság már nem számítanak luxusnak. A kis, forgó fejének köszönhetően könnyebben eléri a nehezen hozzáférhető helyeket, mint például a hátsó fogak rejtett zugait. Ráadásul forgó mozgásnak köszönhetően a kis mikro rések közül is kitisztítja a beragadt maradékot. 

 

Az igazi újdonság azonban az ultrahangos fogkefe, amely nagy frekvenciájú rezgéssel tisztítja a fogakat, még az elektromos változatnál is hatékonyabban. Ez a technikai vívmány nagy előrelépést jelent a fogápolásban. 

 

A sörte minősége is számít

 

Lágy, közepes vagy kemény sörtéjű változatok közül választhat. Érzékenység esetén érdemes a lágy sörtéjű fogkeféket előnyben részesíteni, a kemény sörtéjűek a makacsabb szennyeződések eltávolítására lehetnek jók. Vigyázzunk azonban arra, hogy a durvább sörték használata során ne sértsük meg az érzékeny területeket! 

 

A közepesen kemény sörtéjű fogkefe általában a legjobb kompromisszum az alapos tisztítás és az ínykímélő használat között.

 

Most pedig jöjjön a fogkrém!

 

Ebben nehéz tanácsot adni, hiszen mindenkinek más és más az igénye, van aki pl. egyáltalán nem bírja elviselni a mentolos ízvilágot, még felnőttként sem. Egyesek allergiában szenvednek és csakis fluormentes fogkrémet használhatnak. A választék, gyakorlatilag olyan széles, mint égen a csillag. Kísérletezhetünk a különböző fogfehérítő típusokkal, bár ezek önmagukban nem fognak kiemelkedő sikert hozni. 

 

Ne feledkezzen meg a fogkefe tisztításáról sem!

 

Ha csak vízzel öblíti le a fogkefét, a sörték közé beszorult fogkrém- és ételmaradványok, valamint a nyál továbbra is ott maradhatnak. Mondani sem kell, hogy mi lesz ennek a következménye. Tisztítás gyanánt speciális folyadékot vagy ultrahangos tisztító készüléket használhat. 

 

A megfelelő fogkefe és fogkrém kiválasztása, valamint a fogkefe rendszeres tisztítása segít elérni azt, hogy valóban ragyogó mosolya legyen.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei