Őrizetbe vettek több Apple dolgozót

2024.10.10| 9to5mac

Kína őrizetbe vette négy tajvani alkalmazottját a Foxconn egyik legnagyobb gyártóüzemében, politikai motivációk gyanújával.

Kína őrizetbe vett négy tajvani alkalmazottat a Foxconn zsengcsoui üzemében, a világ legnagyobb iPhone-gyártó üzemében, amely a globális termelés mintegy 80%-áért felelős. Az alkalmazottakat a kínai kormány által tavaly magának biztosított jogkörökkel élve vették őrizetbe, bár a konkrét indokokat egyelőre nem közölték. A lépés hátterében politikai okok húzódhatnak meg, ami tovább fokozza a Kína és Tajvan közötti feszültséget.

A Wall Street Journal jelentése szerint a helyi hatóságok letartóztatási akciója rávilágít arra, hogy a tajvaniak Kínában történő őrizetbe vétele egyre gyakoribbá válik, különösen a politikai helyzet kiéleződése miatt. A tajvani szárazföldi ügyek tanácsa (MAC) a vádakat bizarrnak nevezte, és figyelmeztetett arra, hogy az efféle intézkedések alááshatják a befektetők bizalmát Kínával szemben. Bár az Apple és a Foxconn hivatalosan nem kommentálta az eseményeket, a MAC szerint nem történt közvetlen pénzügyi veszteség.



Az elmúlt években a Kína és Tajvan közötti kapcsolatok egyre feszülté váltak. A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg 100. évfordulója körüli invázió lehetőségét a brit és amerikai hírszerző ügynökségek is komolyan mérlegelik. A letartóztatásokat Kína új eszközként használhatja, hogy nyomást gyakoroljon Tajvanra és támogatóira, különösen a függetlenségi törekvéseket támogató személyekre. Tajvan figyelmeztetést adott ki, hogy állampolgárai csak szükséges esetben utazzanak Kínába, mivel az új pekingi nemzetbiztonsági törvények alapján megnövekedett a tajvaniak őrizetbe vételének kockázata.

Ez az eset tovább növeli az Apple-re nehezedő nyomást, hogy csökkentse kínai gyártólétesítményeitől való függőségét. A geopolitikai helyzet éleződése nemcsak a technológiai vállalatokat, de a befektetői bizalmat is megviseli, mivel Kína egyre keményebb intézkedéseket hoz a Tajvan függetlenségét támogatókkal szemben.

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.