Apple Intelligence: Fizetnünk kell majd a jövő AI funkcióiért?

2024.08.08| 9to5Mac

Elemzők szerint az Apple a jövőben díjat számíthat fel a fejlettebb Apple Intelligence funkciókért, akár havi 10-20 dollárt is, ami új monetizációs modellt vezethet be az Apple ökoszisztémájában.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple a technológiai újítások élvonalában mindig is úttörő szerepet játszott, és a mesterséges intelligencia (AI) területén sincs ez másképp. Az elemzők szerint azonban a vállalat a jövőben pénzügyi szempontból is új területekre merészkedhet, mivel a fejlettebb Apple Intelligence funkciókért előfizetési díjat kérhet. A becslések szerint ez a díj havi 10-20 dollár között mozoghat, és valószínűleg az Apple One előfizetés részeként kínálhatják majd.

Az Apple Intelligence AI-funkciók bevezetése fokozatosan történik, és az első ilyen funkciók már megjelentek a fejlesztői bétatesztekben. Várhatóan hivatalosan is bemutatkoznak az iPhone 16-os termékcsalád értékesítésével párhuzamosan, bár egyelőre béta termékként. Az új Siri, amely a mesterséges intelligencia egyik legnagyobb előrelépésének ígérkezik, várhatóan az év végéhez közeledve, vagy csak 2025-ben lesz elérhető a felhasználók számára.

Apple Intelligence: Fizetnünk kell majd a jövő AI funkcióiért?

A mesterséges intelligencia fejlesztése óriási költségekkel jár, és Neil Shah, a Counterpoint Research elemzője szerint az Apple ezeket a költségeket a felhasználókra háríthatja. Shah úgy véli, hogy a vállalat akár 10-20 dollárt is kérhet havonta a prémium AI-funkciókért, különösen, ha ezeket az Apple One előfizetési csomag részeként kínálják.

Ben Wood, a CCS Insight kutatási vezetője szerint az Apple már korábban is sikeresen monetizálta az értéknövelt szolgáltatásait, így nem lenne meglepő, ha az Apple Intelligence is fizetős funkciókkal bővülne. Wood szerint az Apple már megszokta, hogy prémium szolgáltatásokért díjat kér, és valószínű, hogy a mesterséges intelligencia sem lesz kivétel ez alól.

Az Apple a Microsoft és az OpenAI által használt modellt követheti, ahol bizonyos AI-funkciókhoz ingyenes hozzáférés biztosított, de a teljes funkcionalitás eléréséhez előfizetés szükséges. Ez a megközelítés lehetővé tenné, hogy az Apple széles körben elérhetővé tegye az alapvető AI-funkciókat, miközben a fejlettebb szolgáltatásokért díjat számítana fel.

Míg egyesek szerint az Apple azonnali díjfizetést is bevezethetne az új funkciókért, a 9to5Mac techportál elemzői szerint erre kevés az esély. Ha az Apple tényleg fizetőssé tenné az AI-funkciókat, valószínűleg már korábban közölte volna ezt a felhasználókkal. Azonban az sem kizárt, hogy a jövőben egy fizetős szint is megjelenik az Apple Intelligence szolgáltatások között, ami újabb bevételi forrást jelentene a vállalat számára.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei