Apple visszalép az OpenAI-ba történő befektetéstől, de a partnerség folytatódik

2024.09.28| 9to5mac

Az Apple nem vesz részt az OpenAI 6,5 milliárd dolláros finanszírozási körében, azonban a mesterséges intelligencia integrációja az iOS rendszerébe továbbra is terítéken marad.

Az Apple úgy tűnik, hogy eltávolodik az OpenAI-val való befektetési lehetőségtől, miközben a mesterséges intelligenciával kapcsolatos együttműködésük továbbra is fejlődik. A The Wall Street Journal legfrissebb jelentése szerint az Apple már nem tervezi, hogy részt vegyen az OpenAI közelgő 6,5 milliárd dolláros finanszírozási körében, amelynek lezárását a következő hétre tervezik. Ez a döntés meglepő, hiszen korábban a hírek arról szóltak, hogy az Apple tárgyalásokat folytatott az OpenAI-val való befektetési lehetőségről.

A jelentés szerint az Apple a tárgyalások utolsó szakaszában esett ki a folyamatból, így egy esetleges, ritka Szilícium-völgyi nagyvállalati befektetés lehetősége maradt el. Ugyan nem derült ki pontosan, hogy mekkora összeget szánt volna az Apple az OpenAI-ba, az érdeklődésük a mesterséges intelligencia fejlesztése iránt továbbra is nyilvánvaló marad, különösen a ChatGPT és Siri közötti közelgő együttműködés miatt.

A Microsoft, amely már korábban jelentős összeggel támogatta az OpenAI-t, részesedését további 1 milliárd dollárral növelné az új finanszírozási kör során. Jelenleg a Microsoft 49%-os részesedéssel rendelkezik az OpenAI nyereségéből, így a vállalat egyik legnagyobb támogatója. A finanszírozási kör többi részvevője, mint például az Nvidia, szintén potenciálisan nagy összeggel szállhat be.

Apple visszalép az OpenAI-ba történő befektetéstől, de a partnerség folytatódik

Az Apple és az OpenAI együttműködése azonban nem szakad meg teljesen. Az Apple továbbra is tervezi a ChatGPT integrálását az iOS 18 rendszerébe, ahol a mesterséges intelligencia a Siri mellé kerülne, hogy még inkább hatékonyabbá tegye az AI-alapú kéréskezelést. Fontos, hogy az Apple nem fizet az OpenAI-nak ezért a partnerségért, és az OpenAI sem fizet az Apple-nek. Ehelyett az Apple úgy véli, hogy az iOS 18 által nyújtott ismertség egyenlő vagy akár nagyobb értéket képviselhet, mint egy esetleges pénzbeli befektetés.

Ez a hír akkor érkezett, amikor az Apple-nél több vezetői és szervezeti változás is zajlik. Nemrég Jony Ive, az Apple egykori dizájnfőnöke is bejelentette, hogy részt vesz egy új AI hardvertermék tervezésében, amely az OpenAI-val közös fejlesztésként valósul meg. Ez is arra utal, hogy bár az Apple anyagi befektetése elmaradt, a mesterséges intelligencia terén folytatott technológiai együttműködés továbbra is élénk marad a két vállalat között.

Az Apple ezen döntése talán nem okoz nagy változást a mesterséges intelligencia piacán, hiszen a Microsoft és más nagy szereplők továbbra is komolyan részt vesznek az OpenAI jövőbeni fejlesztéseiben. Azonban az Apple OpenAI-val való partnersége az iOS 18 rendszerében és a Sirivel kapcsolatos fejlesztések során sokat ígérő lehetőségeket tartogat.

Az Apple ökoszisztéma követői számára mindez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia egyre inkább integrálódik a mindennapi életbe, akár egy iPhone-t használva, akár a Siri segítségével kezelve a világ tudásához kapcsolódó információkat.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei