Apple Watch Series 9 vs. Samsung Galaxy Watch 6: ringben a két csúcskategóriás okosóra!

2024.06.26| (x)

Amennyiben prémium okosóra vásárlásán törjük a fejünket, biztosan találkoztunk már az Apple Watch Series 9 és a Samsung Galaxy Watch 6 nevével, hiszen mindkét termék kimagasló tudással és tulajdonságokkal rendelkezik, ami megnehezítheti a döntést.

Pláne annak fényében, hogy mindkét gyártó javította csúcskategóriás okosórájának teljesítményét és kijelzőjét, miközben megtartotta a korábbi generációknál megszokott kialakítását. Mindkét okosóra kiválóan teljesít a független teszteken, valóban az idei év legjobbjai között szerepelnek.

Hogy mégis melyiket válasszuk a felső kategória jeles képviselői közül? Cikkünkben összegyűjtöttük a két termék legfőbb tulajdonságait, ami segíthet a döntésben!

Apple Watch Series 9 vs. Samsung Galaxy Watch 6: ringben a két csúcskategóriás okosóra!

Formavilág

A két óra között a legfontosabb különbséget a formavilág jelenti. Míg ugyanis a Samsung terméke a klasszikus kerek óraformák világára épül, addig az Apple megmaradt a rájuk annyira jellemző szögletes megoldásnál.

Egyik sem néz ki jobban, mint a másik, abszolút ízlés kérdése, hogy ki és melyik formavilághoz vonzódik, de a méretek tekintetében a Samsung terméke némileg előnyösebb.

A legkisebb modell ugyanis itt 38,8 x 40,4 x 9,0 mm-es és alig 29 gramm, míg az Apple Watch Series 9 kisebb tagjánál is 41 x 35 x 10,7 mm-es méretekről beszélünk, méghozzá 32 gramm társaságában.

Kijelző

Jelentősebb különbségekkel találkozhatunk a két óra kijelzője kapcsán. A Samsung mindkét modelljénél Super AMOLED panelt alkalmazott, de míg a kisebb terméknél egy 1,3 hüvelykes (432x432 pixeles), addig a nagyobbnál egy 1,5 hüvelykes (480x480 pixeles) változatot.

Az Apple ezzel szemben már a kisebb órájánál is 1,6 hüvelykes kijelzővel szolgál (de csak 352x430 képpontos felbontás mellett), míg a nagyobb változat egy 1,8 hüvelykes (396x484 pixeles) panellel gazdagodott.

Utóbbi esetben Retina LTPO OLED kijelzőről beszélünk, ami semmivel sem rosszabb, mint a Super AMOLED, sőt a fényerősség tekintetében is egységesen 2000 nites teljesítményre képes mindkettő.

Hardver

Hardveres oldalról a Samsung és az Apple terméke szöges ellentétei egymásnak, de egyik sem rosszabb vagy jobb, mint a másik, a gyártók saját technológiához igazították az órák tudását és szoftveres kiszolgálását, így a gyorsaság és a dinamikusság mindkét esetben adott lesz.

A processzor szempontjából a Samsung egy Exynos W930-as lapkát tett az órába, míg az Apple az új S9-es lapkával nyűgözte le az iparágat, ami egy 64 bites chipset és a maga kategóriájában kimagasló tudásra képes.

A memória szempontjából már nagyobb különbségeket találhatunk az órák között. A rendszermemóriát nem tudjuk összehasonlítani, mert az Apple nem közölt erről adatokat – a Galaxy Watch 6 esetében 2GB –, de a belső tárhelynél jelentős az eltérés.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Míg ugyanis a Samsung 16GB helyet biztosít a saját tartalmak tárolásának, addig az Apple ezzel szemben 64GB-ot, ami nem kis különbség.

Üzemidő

Az üzemidőben a dél-koreai gyártó győzedelmeskedett. Kisebb órájukban egy 300-, nagyobb eszközükben pedig egy 425 mAh-s akkumulátor kapott helyet, így töltésenként akár 40 órát is kibírnak minden gond nélkül.

Ezzel szemben az Apple termékei közül a kisebb órába 282 mAh-s, a nagyobb készülékházzal rendelkező modellbe pedig egy 308 mAh-s akkumulátor került, amelyek átlagosan 18 órás üzemidőt képviselnek.

Szerencsére mindkét okosóra rendelkezik gyorstöltéssel, illetve a vezeték nélküli megoldásokat is támogatják az energiafelvétel kapcsán.

Tartósság

A tartósság szempontjából mindkét termék jól vizsgázik, de a kapott szabványok szerint a Samsung egy kicsit jobb ezen a téren. A zafír üveg védelem mögött ugyanis nemcsak 5ATM vízállóságot, hanem az IP68-, sőt a katonai MIL-STD-810H szabványt is megtaláljuk.

Az Apple hasonló vízállósági értékekkel rendelkezik, de csak IP6X szabványt kapott, kijelzőjét pedig Ion-X üveg védi, ami szintén nem rossz, de a poros közeg nagy ellensége lehet.

Egészségügyi érzékelők

Nemcsak a teljesítmény, hanem a fitnesz- és egészségügyi érzékelők szempontjából is nagyjából ugyanazt kínálja mindkét okosóra. A saját GPS mellett mindkettő kapott szívritmus-, passzív AFib- és EKG-érzékelőket, gyorsulás- és magasságmérőt, de még giroszkópot is többek között.

Nyilván a szoftveres háttér miatt a rögzített értékeket más és más módszerekkel dolgozzák fel, de aki szeretne odafigyelni az egészségére vagy hatékonyabb edzéseket akar, az biztosan mindkét órával megtalálhatja a számításait.

Melyiket válasszuk?

Mint az a fentiekből is kiderült, nem véletlenül szerepelt ugyanolyan jól az Apple Watch Series 9 és a Samsung Galaxy Watch 6 is a teszteken, hiszen a két okosóra hasonlóan kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, így esetükben közel ugyanazon a szinten áll a mérleg nyelve.

A döntést így jellemzően a formavilág, a márkahűség, illetve a már kialakított ökoszisztéma határozza meg a leginkább, illetve azok az apró különbségek, amelyeket felsoroltunk a fentiekben. Egy viszont biztos: bármelyiket is választjuk, egy nagyszerű prémium okosórát kapunk a pénzünkért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26
| SamMobile
A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.
Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

2019.11.05
| Phone Arena
Wear OS és igazán ütős árral érkezett a Xiaomi okosórája.
Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

2023.07.31
| Global Data
A GlobalData szerint a Samsung Galaxy Watch 6 sorozatú okosórák csalódást okoznak, mivel hiányoznak az innovatív funkciók.
7 dolog, amit utálni fog az Androidról iOS-re váltáskor

7 dolog, amit utálni fog az Androidról iOS-re váltáskor

2023.06.12
| Android Police
Manapság az Android és az iOS nem is különbözik annyira, mint ahogyan azt gondolná. Mindenkinek megvan az általa preferált platform, de ahogy mindkét operációs rendszer kiforrott, mindegyik követte az okostelefonos riválisok által először kijelölt utakat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei