Apple Watch Ultra 3: minden, amit eddig tudunk

2024.09.05| MacRumors

Az Apple Watch Ultra 3 várhatóan szeptember 9-én debütál az Apple „It's Glowtime” eseményén az iPhone 16-tal együtt.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Amikor az Apple Watch Ultra 2 tavaly debütált, a legfontosabb újdonságok közé tartozott az 50%-kal fényesebb kijelző, a gyorsabb S9 chip, a „Double Tap” gesztus, amellyel a képernyő érintése nélkül kommunikálhat az órával, az eszközön található Siri és a megnövelt belső tárhely. A most érkező készülék kisebb frissítéseket kap a korábbi modellhez képest. Íme, mit tudunk eddig:

Kijelző

Korábban pletykálták, hogy az Apple egy mikroLED kijelzős Apple Watch Ultrán dolgozik, ami jobb fényerőt és kontrasztot biztosítana, valamint energiatakarékosabb lenne. Azonban ez a projekt 2024-ben el lett halasztva. Ehelyett az Apple valószínűleg alacsony energiafogyasztású OLED paneleket használ az új modellekben.

Apple Watch Ultra 3: minden, amit eddig tudunk

Dizájn

A Watch Ultra 3 formaterve várhatóan nagyrészt változatlan marad. A harmadik generációs Ultra kinézetében nagyjából megegyezik majd az eredetivel. Az új Series modellek egy nagyobb, 49 mm-es házat is kaphatnak a 45 mm-es változat mellett - ez a korábbi nagyobb méret volt -, amely kompatibilis lesz a Watch Ultra szíjakkal.

Új funkciók

Az Apple Watch Ultra 3 várhatóan javított egészségügyi nyomkövetési funkciókat kap, mint például vérnyomásmérés és alvási apnoé felismerés. A vérnyomásfigyelő funkció tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy vérnyomásuk emelkedő tendenciát mutat, és lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy megjegyezzék, mit csináltak a magas vérnyomás fellépésekor. Konkrét vérnyomásszámokat azonban nem adnak meg. Eközben az alvási apnoe-észlelés az alvástörténet és a légzési minták alapján felméri, hogy valaki szenved-e alvási apnoéban, és az óra azt javasolja, hogy ha igen, forduljanak orvoshoz. 

Apple Watch Ultra 3: minden, amit eddig tudunk

Ezeknek a funkcióknak a fejlesztése azonban a hírek szerint jelentős kihívásokba ütközött. A magasvérnyomás-felismerő funkció nem bizonyult kellően megbízhatónak a tesztelés során, ami aggályokat vet fel a frissített kialakításba való integrálása miatt, ami a következő évre halaszthatja a megjelenést.

Hasonlóképpen, az alvási apnoe-észlelési funkció is problémákba ütközik, mivel a vér oxigéntelítettségi mérésétől függ. Jelenleg az Egyesült Államokban található Apple Watches nem tudja mérni a vér oxigéntelítettségét a Masimoval folytatott jogi vita miatt. Ez a vita szeptemberre megoldódhat, vagy az Apple azzal érvelhet, hogy a véroxigén-érzékelő olyan célokat szolgál, amelyek nem kapcsolódnak a vér oxigénszintjéhez. Alternatív megoldásként az Apple bejelentheti az alvási apnoe-észlelő funkciót, és elhalaszthatja annak kiadását, amíg el nem éri a megoldást.

Hardver

Ming-Chi Kuo elemző szerint a Watch Ultra 3 hardverfrissítései minimálisak lesznek. Mark Gurman viszont azt állítja, hogy az óra új processzort kap, amely az S9-et váltja fel és ami előkészítheti a mesterséges intelligencia fejlesztések alapjait.

Apple Watch Ultra 3: minden, amit eddig tudunk

Színek

Az Ultra 3 esetleg egy új, sötétebb színopcióban is megjelenhet a a természetes titán szín mellett, például egy fekete titánium változatban, ha a gyártási folyamat megfelel az elvárásoknak.

watchOS 11

Egy dologban biztosak lehetünk, hogy az Apple Watch Ultra 3 a watchOS 11-et, az Apple Watch operációs rendszer legújabb verzióját fogja futtatni, amely többek között új Smart Stack widgeteket, Apple Pay funkciókat, edzésmódokat és testre szabható Aktivitásgyűrűket tartalmaz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei