Az AirTag új szerepe: a csomagtolvajok leleplezése

2024.08.22| 9to5Mac

Az Apple AirTagjei nem csak a poggyász nyomon követésére alkalmasak, hanem hatékony eszközként szolgálhatnak a csomagtolvajok elfogásában is.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple AirTag nyomkövető eszközök bevezetésük óta egyre több módon bizonyulnak hasznosnak a mindennapokban. A felhasználók különböző kreatív megoldásokat találnak az eszköz alkalmazására, különösen utazás során, amikor poggyászukhoz rögzítve követik nyomon az értékeiket. Az utóbbi időben azonban egy új, talán még népszerűbb felhasználási lehetőség is felmerült: az AirTageket csaliként használják a csomagtolvajok elfogására.

Egy Santa Barbara megyei nő története remek példa arra, hogy az AirTag mennyire sokoldalú lehet. A Los Angeles Times beszámolója szerint a nő többször is áldozatul esett postalopásoknak, amelyek során közvetlenül a postaládájából tűntek el csomagjai. Hogy megoldást találjon a problémára, egy különleges trükkhöz folyamodott: küldött magának egy csomagot, amely egy AirTaget tartalmazott, abban a reményben, hogy ha a tolvajok ezt is ellopják, a nyomkövető segít majd megtalálni őket.

Az AirTag új szerepe: a csomagtolvajok leleplezése

A nő terve bevált. A seriffhivatal tájékoztatása szerint a hétfői napon a postáját ismét ellopták, beleértve a nyomkövetővel ellátott csomagot is. Az AirTag segítségével a nő és a rendőrség egy Santa Maria-i címig követte a csomagot, ahol nemcsak a nő csomagját találták meg, hanem több másik, valószínűleg más áldozatoktól ellopott küldeményt is. Az eset több letartóztatással zárult, és a környék lakói most már nyugodtabban alhatnak, tudva, hogy a tolvajokat sikerült elkapni.

Az AirTag felhasználási lehetőségei egyre bővülnek, de nem minden alkalmazási módja problémamentes. Voltak esetek, amikor a nyomkövetőt a becserkészés eszközeként használták, ami komoly aggályokat vetett fel a magánélet védelme szempontjából. Éppen ezért örvendetes egy olyan történet, ahol az AirTaget a bűnözés megállítására használják, és nem annak elősegítésére. Az ilyen kreatív ötletek hatására nem lenne meglepő, ha egyre többen alkalmaznák az AirTaget tolvajcsaliként, és az ehhez hasonló történetek egyre gyakoribbá válnának.

Az Apple AirTagek könnyen beszerezhetők, az Amazonon például egyetlen darab 24,99 dollárért, míg egy 4 darabos csomag kedvezményes áron 79,99 dollárért vásárolható meg. Az AirTag ezen új felhasználási módja talán inspirációt nyújt másoknak is, hogy kipróbálják a technológiát a lopások megelőzésére.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei