Az Apple Intelligence mégis lesz az EU-ban, de csak Mac-re

2024.08.07| 9to5 Mac
Címkék:

Apple Intelligence

,

EU

,

Mac


Az Apple Intelligence az idei ősz új operációs rendszer frissítéseinek egyik legfontosabb eleme. Az iOS 18.1, iPadOS 18.1 és macOS Sequoia AI funkciói csak az USA angol nyelvű beállításait használó felhasználók számára lesznek elérhetők.

Van azonban egy nagy probléma, az EU felhasználói nem kapják meg az Apple Intelligence-t. Függetlenül a készülék nyelvi beállításaitól, az Apple közölte, hogy az AI funkciókat az EU-ban egyelőre blokkolják. De új bizonyítékok szerint ez a kizárás nem vonatkozik minden platformra. Az Apple Intelligence támogatott lehet az EU-ban, de csak Mac-en.

A kiadási jegyzetek szerint az EU Mac felhasználói megkapják az Apple Intelligence-t

Ezen a héten az Upgrade podcastra egy hallgató írt be, miszerint a legutóbbi béta kiadási jegyzetek arra utalnak, hogy az Apple Intelligence elérhetővé válhat az EU felhasználói számára Mac-en, még akkor is, ha blokkolják az iOS és iPadOS 18-at. A 9to5Mac duplán ellenőrizte a macOS Sequoia 15.1 és az iOS 18.1 fejlesztői béta 1 kiadási jegyzeteit, és megerősítette a fontos részeket.

Az Apple Intelligence mégis lesz az EU-ban, de csak Mac-re

Íme egy releváns részlet a béta 1 kiadási jegyzeteiből:

  • iOS 18.1: az Apple Intelligence elérhető az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeken. Az Apple Intelligence jelenleg nem érhető el az EU-ban vagy Kínában.
  • macOS Sequoia 15.1: az Apple Intelligence elérhető az M1 és újabb Mac-eken. Az Apple Intelligence jelenleg nem érhető el Kínában.

A jegyzetek közötti különbség egyértelmű: míg az Apple Intelligence jelenleg Kínában minden platformon blokkolva van, az EU-ban csak az iOS és iPadOS van kizárva, a Mac nem.

A Mac-ek nem tartoznak ugyanazon EU követelmények hatálya alá, mint az iPhone-ok és iPad-ek

Ez logikus is, mivel az Apple által megjelölt ok, amiért az Apple Intelligence-t nem hozzák el az EU-ba, a DMA (Digital Markets Act) volt. A vállalat attól tartott, hogy az Apple Intelligence nem felel meg a DMA követelményeinek. Ennek eredményeként, bár a vállalat aktívan tárgyal az EU szabályozóival az Apple Intelligence bevezetéséről, egyelőre várnak.

Azonban a Mac-eket nem érintik ugyanazon követelmények, mint az iPhone-okat és iPad-eket. Tehát elméletileg az Apple-nek nem lenne kifogása az Apple Intelligence EU-ban történő bevezetése ellen.

Ezek a kiadási jegyzetek a jövőben változhatnak, de jelenleg valószínűnek tűnik, hogy az Apple Intelligence elérhetővé válhat az EU felhasználói számára, amikor a macOS Sequoia 15.1 megjelenik. Feltéve, hogy a Mac az USA angol nyelvét használja.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei