Az Apple Intelligence ősszel érkezik, de ezek a funkciók nem lesznek benne

2024.07.04| 9to5 Mac
Címkék:

Apple Intelligence


Az Apple Intelligence az iPhone, Mac és iPad idei év legnagyobb újdonságának ígérkezik.

Amikor ősszel megjelenik az iOS 18, macOS Sequoia és iPadOS 18, számos Apple Intelligence funkciót fognak tartalmazni - bár béta címkével. Annak ellenére, hogy béta címkével érkeznek, még mindig vannak olyan Apple Intelligence funkciók, amelyek nem lesznek készen a megjelenéskor. Ezeket az év folyamán fokozatosan fogják hozzáadni.

Az Apple Intelligence funkciók, amelyek nem érkeznek meg ősszel:

Más nyelvek, mint az amerikai angol

Az Apple felhasználói bázisa milliárdos nagyságrendű. Ennek eredményeként óvatosan vezeti be az AI funkciókat egy kisebb felhasználói csoport számára. Ezt részben úgy éri el, hogy korlátozza, mely eszközök kompatibilisek. De nyelvi korlátozást is bevezet - kezdetben.

Az Apple Intelligence ősszel érkezik, de ezek a funkciók nem lesznek benne

Amikor az Apple Intelligence ősszel elindul, csak azok az eszközök lesznek elérhetők, amelyek alapértelmezett nyelve az amerikai angol. Valószínűleg ez azt jelenti, hogy ha az Egyesült Államokon kívül is vagy, megváltoztathatod az eszköz nyelvi beállításait, hogy megkapd a funkciókat. De a világ nagy részének ez nem valódi opció.

Az Apple nem angol nyelvű felhasználói számára ősszel nem lesznek elérhetők az Apple Intelligence funkciók. Az amerikai angol felhasználók számára bevezetett béta címke sem ad sok bizalmat arra, hogy hamarosan további nyelveket is hozzáadjanak.

Siri új alkalmazás-akcióinak sora

A Siri nagy frissítést kap az Apple Intelligence révén, azzal az ígérettel, hogy végre olyan erős, kompetens digitális asszisztens lesz, amilyet mindig is szerettünk volna.

Sajnos az új és továbbfejlesztett Siri még mindig további fejlesztési időt igényel, mielőtt mindent megtehetne, amit az Apple ígért. Ősszel érkezik, de csak néhány új képességgel.

Az Apple Intelligence ősszel érkezik, de ezek a funkciók nem lesznek benne

Egy fontos funkció, amely nem lesz kész az elkövetkező évben, Siri új alkalmazás-alapú akcióinak mélyebb sora. A Siri ma is képes néhány alkalmazás-akciót végrehajtani, de csak egy nagyon specifikus, korlátozott választékot. Az iOS 18-ban az Apple erősíti Sirit az alkalmazások funkcionalitásának mélyebb ismeretével. Ez azt jelenti, hogy elméletileg Siri képes lesz bármilyen alkalmazás-akciót végrehajtani, amit te magad is megtehetnél az alkalmazás megnyitásával és manuális interakcióval. Ha működik, ez a funkció azonnal erősebbé és képesebb asszisztenssé teszi a Sirit. De nem derül ki, amíg később, talán csak 2025-ben.

Siri képernyő-érzékelése

Egy másik nagy Apple Intelligence funkció a Siri számára a képernyő-érzékelés, amely lehetővé teszi, hogy olyan kéréseket tegyél, amelyek hivatkoznak arra, amit nézel. Például, ha egy Üzenetekben egy beszélgetést nézel, ahol egy barát megosztotta a címét, azt mondhatod: "Siri, add hozzá ezt a kontaktjához." Az iOS 18-ban a Siri elég intelligens lesz ahhoz, hogy tudja, mit jelent az "ez" a tevékenységed és a képernyőn lévő kontextus alapján.

Az Apple Intelligence ősszel érkezik, de ezek a funkciók nem lesznek benne

A Siri képernyő-érzékelése azonban egy másik nagy funkció, amely nem lesz elérhető ősszel. Meg kell várnunk a következő év egy meghatározatlan dátumát, hogy ez a képesség elérhető legyen.

Apple Mail kategorizálás és üzenetösszegzések

A Mail alkalmazás az Apple Intelligence révén néhány szép fejlesztést kap: kategorizálás és üzenetösszegzések. Az előbbi automatikusan négy külön kategóriába rendezi az üzeneteidet:

  • Elsődleges
  • Tranzakciók
  • Promóciók
  • Frissítések

Ez teljesen az eszközön történik, és segít rendbe tenni az inboxodat minimális erőfeszítéssel.

Az Apple Intelligence ősszel érkezik, de ezek a funkciók nem lesznek benne

Az üzenetösszegzések az Apple Intelligence nyelvi eszközeit használják az üzenetek átvizsgálására és a legfontosabb információkat tartalmazó kivonatok bemutatására, csoportosítva a küldő szerint. Ez segít gyorsabban átfutni az inboxodon, és a legfontosabb dolgokra összpontosítani.

Ezek az új Mail funkciók még nem lesznek készen, amikor az Apple Intelligence megérkezik ősszel. Az Apple szerint ezek az év későbbi részében, valószínűleg az iOS 18.1 vagy 18.2 verzióban érkeznek.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei