Az ASUS Rog a legjobb gamer okostelefon?

2024.06.26
Címkék:

A mobiltelefonok fejlődése az évezred kezdete óta az egyik leginkább figyelemre méltó történet.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Amikor megjelentek az első ilyen telefonok, a többség telefonálásra és egy akkori újdonság, SMS-üzenetek küldésére használta őket, ez a helyzet azonban rögtön megváltozott, amint piacra kerültek olyan készülékek, amelyek már internetes kapcsolattal is rendelkeztek.

Az ASUS Rog a legjobb gamer okostelefon?

Pixabay

A telefonok fejlődésével párhuzamosan érdemes szemlélni az online szerencsejáték ipar evolúcióját is. Az első online platformok még a múlt század kilencvenes éveiben jelentek meg, tömegessé azonban szintén a kétezres években váltak. Ekkor azonban még jellemzően csak kártyajátékok és más asztali játékok voltak elérhetőek és azok is inkább asztali számítógépen.

 

A mobiltelefonok piacának bővülésével azonban mindinkább megjelent az igény arra vonatkozóan, hogy a különböző online játékok telefonról is azonos minőségben legyenek elérhetőek, mint asztali eszközökről. Ezt az igényt különösen növeltek az első okostelefonok megjelenése.

 

A válasz igen gyorsan megérkezett a HTML5 technológia formájában, amely gondoskodott róla, hogy a játékok weboldalai a telefonok böngészőjében is azonos minőségben jelenjenek meg, mint a számítógépeken, innentől pedig nem volt megállás.

A gamer telefonok megjelenése

A játékok iránti igény a mobiltelefon felhasználók körében arra ösztönözte a gyártókat, hogy olyan készülékeket is piacra dobjanak, amelyek jellemzőikkel elsősorban azt hivatottak szolgálni, hogy a különböző online szerencsejáték oldalak és játékplatformok zökkenőmentesen elérhetőek legyenek.

 

Ma már számos ilyen készülék érhető el a piacon és sokak szerint a legjobb ezek közül a címben is említett ASUS Rog. Ezen állításnak is utána fogunk járni, először azonban jöjjön egy áttekintés a hagyományos és gamer okostelefonokra vonatkozóan.

 

Ami a gamer készülékeket kiemeli a hagyományos telefonokkal szemben az a nagyobb kijelzőn megelevenedő minőségi kép, amelynek a képfrissítési rátája meghaladja a 60Hz-et, valamint olyan hűtési megoldás, amely a CPU és a GPU maximális kihasználtsága mellett is gondoskodik a megfelelő teljesítményről akár hosszabb időtartamra is.

 

A gamer telefonok egyik alapvető jellemzője, hogy nagyobb méretekkel van ellátva, valamint nagyobb kapacitású az akkuja is, ami hosszabb játékidőt biztosít töltés nélkül. Ez különösen hasznos, ha a felhasználó valahol, útközben játszik, ahol nincs lehetősége a töltésre.

 

Ugyanakkor azonban a töltésre is gondoltak a fejlesztők, ezért ma már számos telefonon úgy helyezkednek el a csatlakozók, hogy akár töltés közben is kényelmesen fogható a telefon és folytatható a játék.

 

Sőt, az utóbbi időben a kínálat bővült is, mégpedig olyan értelemben, hogy különböző kiegészítők is megjelentek, amelyek a gamer telefonokhoz adhatók hozzá. Ilyen többek között a kontroller, amely érintésérzékeny működésű.

A gamer telefonok legfőbb jellemzői

 Az ASUS Rog a legjobb gamer okostelefon?

Pixabay

 

Ahogyan arról már szó esett, az ilyen készülékek egyik legfontosabb jellemzője az általuk nyújtott csúcsteljesítmény. Ezek a telefonok a legjobb műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek a lehető legjobb játékélményt biztosítják. Ilyen telefon az ASUS ROG is, amely minden játékos igényeit képes kielégíteni.

 

Az egyik leghasznosabb innováció, amely a korszerű gamer telefonoknál tetten érhető, az a 120 Hz-es képernyő nyújtotta lenyűgőző grafika. Ez a képernyő frissítési gyakoriság élethű játékélményt biztosít, viszont hasznos tudni, hogy ehhez az élvezethez elengedhetetlen a megfelelő sebességű és stabil internet. Na de tudva, hogy Magyarországon is egyre inkább kiépül az 5G hálózat, ez az akadály is egyre inkább elhárul.

 

Az ilyen készülékekben elhelyezett előoldali hangszórók különösen hasznosnak bizonyulhatnak olyankor, amikor a játékos fekvő helyzetben tartja a telefont játék közben, de akár a videók nézése során is.

 

A perifériás támogatás is egy olyan dolog, amely megér egy misét. A fejlesztők által kifejlesztett és beépített moduláris vezérlők biztosítják, hogy a tárgyak többé ne takarják el a képernyő sarkait, és a felhasználóknak ne kelljen ujjaikat a képernyőn húzniuk bizonyos műveletek végrehajtásához.

 

A legújabb gamer telefonok RGB lámpákat is tartalmaznak, amelyek egy alkalmazás segítségével programozhatóak és ilyen módon például megváltoztatható a telefon hátulján lévő logó színe. Persze ez olyan apróság, amit a felhasználók megtehetnek.

 

Ezzel szemben, az áttekintés végén érdemes kitérni arra is, hogy a gamer telefon beszerzése a tulajdonostól megkövetel némi kompromisszumot. Arról van szó, hogy a játékos pontosan azért vált át hagyományos okostelefonról gamer változatra, mert a játékban erősebb készüléket szeretne.

 

Így azonban, lehet, hogy le kell mondani néhány olyan jellemzőről, amiben meg az előző telefon volt erősebb. Ilyen például a jó felbontású, kiváló képeket készítő profi kamera.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei