Az autó műszerfala kényes terület, így odafigyeléssel kell ápolni

2023.04.11
Címkék:

Még ha nem is tervezed mostanában eladni az autódat, akkor is érdemes némi gondot fordítani a műszerfal ápolására.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nem jó érzés beülni egy olyan autóba, ami ragad a kosztól. A kocsi műszerfalának tisztításához azonban nem szabad meggondolatlanul nekilátni.

 

A műszerfalon keletkező karcokat és más esztétikai hibákat nem igazán lehet eltüntetni. Éppen ezért a legjobb megoldás a megelőzés. Ha az autónak ezen részét szeretnénk ápolni és tisztítani, akkor érdemes kifejezetten arra kifejlesztett eszközöket és szereket bevetni. A POLIRTECH.HU kínálatában műszerfalápolók széles kínálatából válogathatsz kedvedre.

 

Ne halogasd a dolgot!

 

Az autóápolás tekintetében a kulcs a rendszeresség, és nincs ez másként a beltér vagy a műszerfal ápolása esetén sem. Ha legalább egy héten egyszer rászánod magad arra, hogy letsztítsd a műszerfalat, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz, mintha csak havonta tennéd ezt meg. 

 

Ha gyakran használod az autódat, akkor ennél sűrűbben is sort lehet keríteni erre, hiszen a műszerfal az autó azon része, amit rendszeresen tapogat az ember, és nem feltétlenül mindig makulátlanul tiszta kézzel történik ez. Ráadásul így biztosan nem lesz esélye semmilyen szennyeződésnek arra, hogy makacsul rászáradjon az adott felületre.

Az autó műszerfala kényes terület, így odafigyeléssel kell ápolni

A porszívót óvatosan kell használni

 

Semmiképp sem tanácsos vadul porszívóval nekiesni a műszerfalnak. Bár a porszívó csöve nem tűnik kemény anyagnak, mint a gránit, de azért bizony lehet vele kárt okozni a műszerfalban. Még a legkisebb koccanás nyoma is meglátszódhat.

 

Ha nincs kefe a porszívó csövén, akkor célszerű egy puha ecsetet is bevetni. Ezzel lehet a résekből a porszívócső irányába terelni a port. A ventilátor bekapcsolásának segítségével a szellőzőből is kiszívható a por. Nem árt azonban ehhez legalább olyan alapvető védőfelszereléseket használni, mint egy munkavédelmi szemüveg és egy arcmaszk.

 

Ezek azok a dolgok, amiket kerülni kell

 

Nem volna szerencsés bizonytalan források alapján házilag elkészített szereket alkalmazni a műszerfal megtisztításához. Sokan esküsznek az ecetre, ecetes mosogatószerre és a házi szappanokra. Nincs azonban garancia arra, hogy ezekkel megfelelő eredményeket lehet elérni, hiszen sok múlhat az ecet hígításán, vagy azon, hogy konkrétan milyen szappanról van szó.

 

Ezért érdemes inkább kifejezetten a célra kifejlesztett műszerfalápoló készítményeket használni. Ezeket úgy fejlesztették ki, hogy semmiképp se károsítsák a megtisztítani, konzerválni kívánt felületet, figyelembe véve annak anyagát. Fontos ugyanakkor, hogy be kell tartani a szerek és eszközök használati útmutatóját. Az azoktól való eltérés ugyancsak kockázatokkal jár.

 

A modern szerek a tisztításon túl konzerváló hatást is kifejtenek, antisztatikus védőréteget képeznek. Ez azért nagyszerű, mert így jó pár héten át elég lesz egy mikroszálas kendővel elvégezni a tisztítást.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei