Az ideális gyűrűméret meghatározása

2022.07.11
Címkék:

Amikor gyűrűvásárlásra készülünk, akár magunk, akár más számára, fontos tudni azt, hogy az ékszer méretének meghatározásánál mire kell odafigyelni

Az ujjakon nemcsak szépnek, de kényelmes viseletnek is kell lennie ahhoz, hogy egy szép darab igazi ékességként tündököljön.

 

Melyik gyűrű legyen?

 

Az első lépés a gyűrű fazonjának kiválasztása. A gyűrűk belső kialakítása is eltérő, ami befolyásolhatja a méretet. Amikor kiválasztottuk a kívánt darabot, akkor már magában hordozza az anyagára és vastagságára vonatkozó információkat is. Karikagyűrű esetén a széles fazon hosszabb ujjakra ajánlott. A gyűrű színe optikailag befolyásolhatja a szélességet. Ha egymás mellé teszünk egy egyszínű és egy három színből álló gyűrűt, láthatjuk, hogy az egyszínű szélesebbnek tűnik.

 

Mikor vásároljunk?

 

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy napszakonként változik az ujjak mérete. Ami reggel ideális viseletnek bizonyul, az estére már akár szorító érzést is kelthet. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, a vásárlás időpontját tegyük délutáni, akár az esti órákra. Ekkor az ujjak melegebbek, vastagabbak, és a legalkalmasabbak arra, hogy szobahőmérsékleten a méretet meghatározzuk. Ideális olyan ékszerüzletet választani, ahol személyre szóló ékszertanácsadó áll a vásárlók rendelkezésére. Így minden segítséget és információt megkap a vásárló.

 

Lecsúszik vagy szorul?

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Szeretnénk, hogy ne csússzon le, de azt is, hogy ne szoruljon az ujjunkra. Illetve szeretnénk, hogy könnyedén lejöjjön, de egy kissé rá is szoruljon. Ha ránézünk a kezünkre láthatjuk, hogy az ujjak a bütyöknél vastagabbak. Ez az a pont, ahol szinte törvényszerű, hogy a gyűrűlevételnél kissé megakadjon, de mégis lazán levehető legyen az ékszer. Ha próba során egy kisebb és nagyobb méret között hezitálunk, akkor a nagyobb lesz az ideális választás.

 Az ideális gyűrűméret meghatározása

Egyéb befolyásoló tényezők

 

Fentebb már említettük a napszakok fontosságát. Emellett a méretet és a kényelmes viseletet a későbbiekben befolyásolhatja a súlyvesztés vagy súlygyarapodás. Továbbá egyéntől, illetve évszaktól függően eltérő a szervezet vízmegtartó képessége, és ennek következtében gyakori jelenség az ujjak dagadása. Ezt tovább befolyásolhatja a végzett munka, tevékenység jellege, legyen az fizikai megterhelés vagy mozgásszegény életmód. Az ujjak ezeket is megmutatják. Az Ékszerpalota által összegyűjtött tapasztalatok alapján egyre közelebb kerülhetünk a tökéletes gyűrű kiválasztásához.

 

Bal vagy jobb?

 

Általánosságban elmondható, hogy aki jobbkezes, annak a jobb, aki pedig balkezes, annak a bal keze az erősebb. Ezt akkor érdemes figyelembe venni, amikor eljegyzési gyűrűt vásárolunk, hiszen esküvő alkalmával átkerül a bal kézre, és átadja helyét a karikagyűrűnek.

 

Az Ékszerpalota által összegyűjtött tapasztalatok alapján egyre közelebb kerülhetünk a tökéletes gyűrű kiválasztásához. Érdemes körültekintően, felkészülten belevágni a vásárlásba, megfelelő tanácsadás és szakértelem mellett.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei