Az iOS 18.1 Fotók alkalmazás keresési funkciója forradalmasítja az emlékek megtalálását

2024.09.25| 9to5mac

Az iOS 18.1 közeledtével az Apple Intelligence által támogatott újítások között egy meglepően hasznos funkció kerül előtérbe: a természetes nyelvi keresés a Fotók alkalmazásban.

Az első Apple Intelligence funkciók megjelenése az iOS 18.1-ben egyre közelebb van, és már most is lehetőség nyílik a nyilvános bétatesztelésre. Az új frissítések között található néhány figyelemre méltó újítás, de talán az egyik leginkább alulértékelt funkció az új Fotók alkalmazás keresési rendszere. Ez az új funkció lehet, hogy nem kapta meg a figyelmet, amit megérdemel, de valójában az egyik legfontosabb újítás az iOS 18.1-ben.

Az Apple által a Fotók alkalmazásba bevezetett új funkciók közül három kiemelkedik: a nem kívánt tárgyak eltávolítására szolgáló Tisztítás funkció, a Memóriafilm készítése parancsra, és a természetes nyelvi keresés. Míg az első két funkció nagy figyelmet kapott, a keresési funkció újításai sokkal nagyobb hatással lehetnek a mindennapi használatra.

Az iOS 18.1 Fotók alkalmazás keresési funkciója forradalmasítja az emlékek megtalálását

Az iOS 18.1-ben a Fotók keresési funkciója végre olyan fejletté vált, hogy természetes nyelvi lekérdezéseket is képes értelmezni. Ezzel a funkcióval a felhasználók részletesebb és specifikusabb kereséseket hajthatnak végre, ami nagyban javítja a találati pontosságot. Korábban a Fotók keresési funkciója inkább alapvető volt, és csak egyszerű kifejezésekre, mint például „híd” vagy „macska”, adott találatokat. Az új keresési rendszerrel azonban a felhasználók részletesen, akár hosszabb mondatokkal is kereshetnek, és az alkalmazás képes értelmezni ezeket.

Egy példa erre, amikor egy Disney World-i nyaralásunk egyik emlékét kerestem: „Theo az asztalon fekszik az epcotban”. Az új keresési rendszer azonnal megtalálta a megfelelő képeket, ami régebben elképzelhetetlen volt. Természetesen előfordul, hogy a lekérdezéseket pontosítani kell, de összességében az Apple Intelligence nagyban javította a Fotók keresési képességeit.

Az iOS 18.1 Fotók alkalmazás keresési funkciója forradalmasítja az emlékek megtalálását

A Fotók keresési funkciójának fejlesztése talán nem olyan látványos, mint a Memóriafilmek készítése vagy a Tisztítás funkció, de az biztos, hogy az egyik leghasznosabb és leggyakrabban használt újítás lehet az iOS 18.1-ben. Az iPhone kamerarendszerének fejlődésével egyre fontosabbá vált a hatékony keresési funkció, és az Apple most végre elérte azt a szintet, hogy a keresési élmény valóban hasznos és pontos legyen.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei