Az iOS 18 AI egyes funkcióihoz iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max vagy újabb készülék szükséges

2024.06.01| Phone Arena

Valószínűleg Ön is tudja, hogy az Apple elindítja mesterséges intelligencia kezdeményezését azzal, hogy a június 10-i WWDC 2024 Keynote alkalmával bemutatja nekünk az iOS 18 frissítés előnézetét.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az izgalom szeptemberben fog bekövetkezni, amikor a frissítés elérhető lesz a jogosult iPhone-felhasználók számára. Ezt már most minden idők legnagyobb iOS-frissítésének nevezték. Az egyik dolog, amit számos alkalmazásban látni fogunk, például az Üzenetek, a Jegyzetek, a Safari és a Hangjegyzetek alkalmazásban, a képernyőn megjelenő tartalom mesterséges intelligencián alapuló összefoglalása. Az Apple igyekszik a legtöbb AI-feladatot az eszközön kezelni a sebesség és az adatvédelem érdekében. Az eszközön nem kezelhető feladatokat az Apple M2 Ultra chipje által üzemeltetett felhőalapú szerverekre küldik. A Bloomberg szerint egy dolog, amit tudni kell, az az, hogy az eszközön található mesterséges intelligencia egyes funkcióihoz Apple iPhone 15 Pro, Apple iPhone 15 Pro Max vagy újabb modellek használata szükséges.

Az új mesterséges intelligencia funkciók egy részének az iPhone 15 Pro sorozatra való korlátozása köze lehet a 3 nm-es A17 Pro alkalmazásprocesszorhoz (AP), amely a 2023 Pro modelleket táplálja. Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus viszont 4 nm-es A16 Bionic AP-vel van felszerelve. Az A17 Pro neurális motorja, amelyet az AI felgyorsítására használnak, kétszer olyan gyors, mint az A16 Bionic, és másodpercenként akár 35 billió műveletet is képes feldolgozni.

Az iOS 18 AI egyes funkcióihoz iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max vagy újabb készülék szükséges

Hacsak nem tervezi, hogy regisztrál az iOS 18 bétaprogramjára, hogy megtekinthesse az Apple mesterséges intelligencia kezdeményezését, nincs ok arra, hogy most azonnal vásároljon egy iPhone 15 Pro vagy iPhone 15 Pro Max készüléket, ha új iPhone vásárlásán gondolkodik. Ha iPhone 14 Pro sorozatú vagy régebbi készüléke van, és azt tervezi, hogy lecseréli vagy iPhone-ra vált, akkor a legjobb megoldás, ha megvárja a 2024-es iPhone 16 Pro vagy iPhone 16 Pro Max megjelenését, mert nagyjából ugyanekkor az Apple ki fogja tolni az AI-jal felvértezett iOS 18 frissítést.

Amíg nem kapunk további információkat a június 10-i WWDC 2024-en, nem lehetünk biztosak abban, hogy mely mesterséges intelligencia-funkciók korlátozódnak majd a közelgő új iPhone 16 termékcsaládra. Míg az összes új, 2024-es iOS készüléket állítólag 3 nm-es A18-as lapkakészlet hajtja, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egy nagyobb képességű A18 Pro lapkakészlettel lesz felszerelve, amely több mesterséges intelligencia kezelésére lesz képes.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei