Az iPad korlátai miatt egyre vonzóbbak az Android táblagépek

2024.06.24| Android Police
Címkék:

iPad

,

Android

,

táblagép

,

tablet


Ha megkérünk bárkit az utcán, hogy ajánljon egy táblagépet, és szinte ösztönösen egy iPad-et fog javasolni.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Még Android-felhasználóként is nehéz ezzel vitatkozni. Gyakorlatilag az iPad debütálása óta ez volt az alapértelmezett táblagép választás, míg Google társai gyakran nem voltak érdemesek a megemlítésre sem.

Azonban a helyzet megváltozott, és az Android táblagépek most jobbak, mint valaha. Nemcsak hogy felzárkóztak az iPadekhez, de sok szempontból túl is szárnyalták azokat. Az az érv, hogy az iPadek általában jobb táblagépek, mint az Android alapúak, már nem állja meg a helyét.

Mi is az a táblagép? Ezt valójában az Apple-nek kellene megkérdeznie. Emlékszel néhány évvel ezelőtt, amikor az Apple egy kedves iPad reklámban feltette a kérdést: mi az a számítógép? Bár az Apple lehet, hogy nem tud válaszolni erre a kérdésre, inkább azt kellene megkérdeznie, hogy mit gondol, mi is az a táblagép. Mióta bevezették az M-sorozatú chipeket az iPad Pro és Air modellekbe, folyamatosan azt kérdezzük, hogyan is lehetne kihasználni mindezt a Mac-szerű teljesítményt, egy olyan feladatot, ami megfelel a Pro jelzőnek. De eddig semmi jelentős dolgot nem kaptunk, kivéve a Final Cut Pro-t az iPadre, ami inkább egy marginális felhasználási esetet szolgál.

Amikor az M4 iPad Pro megjelent a WWDC előtt, úgy tűnt, hogy nagy változások jönnek az iPadOS-ben az Apple fejlesztői konferenciáján. Reméltük, hogy az iPadOS végre megszabadul az iOS örökségétől, és közelebb kerül a Mac-hez. Néhányan még azt is szerették volna, ha az Apple lehetővé teszi a macOS futtatását az iPad Pro-n, ami nem lenne lehetetlen, de mindössze egy látványos (bár igen lenyűgöző) számológép alkalmazást kaptunk az iPadre.

Az iPad korlátai miatt egyre vonzóbbak az Android táblagépek

Ez kezd nem túl jó hagyománnyá válni, hogy túlságosan erős iPad Pro és Air modelleket kapunk, de csak néhány alkalmazás képes megfelelően kihasználni a funkciókat. Közben az emberek egy több mindenre használható operációs rendszert várnak a hardver mellé, ami legalább "valódi" számítógépszerű fájlkezelést és hasonlókat biztosít. De nem, az Apple útján kell járnunk.

Az iPadek továbbra is nagy előnyt élveznek exkluzív alkalmazásaik miatt, amelyeket még nem portoltak Androidra, de ezt leszámítva nincs sok, ami határozottan jobbná tenné őket az Android táblagépeknél. Ráadásul a Google nemrég tett lépései az Android nagy képernyőjéhez való alkalmassá tételére azt eredményezték, hogy az Android táblagépek már nem tűnnek felnagyított telefonoknak.

Az iPad korlátai miatt egyre vonzóbbak az Android táblagépek

Válassz egy Galaxy Tab S9-et vagy akár az idősebb Tab S8 sorozatú táblagépet a Samsungtól, és láthatod, milyen messzire jutottak az Android táblagépek. Ezek mindig is OLED panelekkel büszkélkedtek, amelyeket az iPad Pro most kapott meg, és nem kell emlékeztetnünk, milyen jók a Samsung kijelzői. Ezenkívül a Samsung egy nagyon hasznos stylust is mellékel a táblagépeihez, így nem kell külön pénzt költened rá.

Azonban ami igazán kiemeli a Samsung táblagépeit, az a DeX mód, amely számítógéppé alakítja a táblagépet — valami, amit az iPad felhasználók kétségbeesetten kértek az Apple-től. Tekintettel arra, hogy a legtöbb haladó felhasználó valószínűleg termelékenységi célokra használja táblagépét, a Galaxy Tab sorozat erős érvet jelent.

Az iPad korlátai miatt egyre vonzóbbak az Android táblagépek

Ezen túlmenően az Androidnak van még egy ütőkártyája, amivel az Apple nem rendelkezik: a hajlítható eszközök. Minden jelentős Android telefon gyártó rendelkezik legalább egy hajlítható telefonnal, beleértve a Samsungot és a Google-t. Ha kinyitod a hajlítható kijelzőt, az azonnal egy kis táblagéppé alakul, hasonlóan az iPad Minihez, ami alkalmas médiafogyasztásra útközben és akár jegyzetelésre is stylussal (a Galaxy Z Fold5 képes erre).

Ráadásul sok mainstream alkalmazás optimalizált arra, hogy kihasználja ezt a nagyobb táblagépszerű kijelzőt, beleértve a Gmailt, a WhatsAppot és a LinkedInt, így az általános panasz, hogy az Androidnak nincsenek táblagépre optimalizált alkalmazásai, már a múlté.

Sokan közülünk a táblagépet leginkább egy nagy, hordozható képernyőként használják filmnézésre vagy böngészésre, szóval miért is gondolnánk egy M4 iPad Pro-ra? Én is ebbe a kategóriába tartozom - a táblagépemet csak sorozatok és filmek nézésére használom - és a pénztárcámhoz illő OnePlus Pad Go tökéletesen megfelel erre. Szép kijelzője van és egy négy hangszórós rendszere, ami kiváló médiagéppé teszi.

Az iPad korlátai miatt egyre vonzóbbak az Android táblagépek

Bár a Samsung talán a legjobb élményt nyújtja az Android oldalán, számos csúcskategóriás Android táblagép létezik saját egyedi funkciókkal. A OnePlus táblagépei például nagyon jól illeszkednek a OnePlus ökoszisztémába és több kapcsolódó funkciót kínálnak, például értesítések megosztását, ha egy újabb OnePlus telefonod van.

Amikor az emberek 99%-a csak médiatartalmak fogyasztására vagy hasonló könnyű feladatokra használja táblagépét, nem látom, miért kellene elutasítani az Android táblagépeket. Nemcsak a szokásos alkalmazások, hanem az Android táblagépek számára az elmúlt egy-két évben tett szoftveres fejlesztések is felzárkóztatták az iPadekhez.

Természetesen vannak különbségek a két platform között, de ezek most inkább személyiségükre vonatkoznak, nem pedig képességeikre. Ideje, hogy ne adjunk többé rossz hírnevet az Android táblagépeknek, mert már biztosan nem érdemlik meg.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei