Az iPhone 16 már vezeték nélkül is helyreállítható egy másik iPhone-ról

2024.09.18| 9to5 Mac

Apple már régóta dolgozik egy rendszeren, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül helyreállítsák az eszközeik firmware-jét.

Ezt először az Apple Watch esetében vezették be az iOS 15.4 és watchOS 8.5 verziókkal, majd kiterjesztették az Apple TV-re az iOS 17 és tvOS 17 verziókban. Most, az iOS 18 érkezésével, végre az iPhone 16 sorozat is megkapta ezt a funkciót. A 9to5Mac beszámolója szerint az iPhone 16 modellek iOS 18 firmware-je tartalmazza azt a RecoveryOS rendszert, amely lehetővé teszi az Apple Watch és Apple TV firmware-jének helyreállítását egy iPhone-ról. Sikerült szimulálni a rendszert, hogy lássák, hogyan működik.

Lényegében, amikor az iPhone 16 valamilyen okból helyreállítási módba kerül, a felhasználók egyszerűen egy másik iPhone vagy iPad mellé helyezhetik az eszközt, és elindíthatják a firmware helyreállítását. A másik eszköz letölti az új iOS firmware-t, és átküldi a hibás készülékre. Ez azt jelenti, hogy mostantól már nincs szükség Mac-re vagy PC-re az iOS-eszközök firmware-problémáinak javításához.

Az iPhone 16 már vezeték nélkül is helyreállítható egy másik iPhone-ról

Bár bármely iOS 18-at futtató eszköz használható egy hibás készülék helyreállítására, úgy tűnik, hogy jelenleg csak az iPhone 16 modellek állíthatók helyre vezeték nélkül. Az új telefonok egy különleges helyreállítási partícióval érkeznek, amely képes kezelni az egész folyamatot, függetlenül attól, hogy az iOS fő partíció elindult-e.

Egyelőre nem világos, hogy az Apple tervezi-e ezt a rendszert régebbi iPhone modellekhez is hozzáadni, vagy hogy ez valójában új hardvert igényel-e. Mindenesetre ez nagyszerű hír, és egy jelentős lépés afelé, hogy a felhasználók egyszerűbben javíthassák az eszközeik firmware-problémáit, anélkül hogy el kellene vinniük azokat az Apple szervizbe.

Érdekes módon, a 9to5Mac már 2020-ban beszámolt arról, hogy az Apple dolgozik ezen az eszközön.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei