Az új Apple Watch vérnyomásmérést és alvási apnoe-észlelést kínálhat

2023.12.20| MacRumors

Az Apple 2023-ban néhány frissítést hajtott végre az Apple Watch termékcsaládon, de a 2024-es Apple Watch modellek várhatóan új funkciókészletet fognak tartalmazni, amely sokkal vonzóbbá teszi őket a fogyasztók számára – mondta el Mark Gurman, a Bloomberg Power On hírlevelében.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Legalább egy Apple Watch modell frissített megjelenésű lesz, és bár Gurman nem részletezi, lehet, hogy a szabványos Apple Watch lesz az, amelyik dizájnfrissítést kap. Az Apple most mutatta be az Apple Watch Ultrát 2022-ben, és bár a pletykák arról szólnak, hogy az eszközhöz nagyobb microLED-kijelzőt terveznek, a jelenlegi információk szerint az Apple csak 2025-ben vagy 2026-ban lesz kész a microLED hozzáadására.

Korábbi jelentéseiben Gurman elmondta, hogy az Apple jelentős frissítésen dolgozik az Apple Watch tizedik évfordulójára. Az Apple Watch-ot 2014 szeptemberében jelentették be, de csak 2015 áprilisában került piacra, így egy kicsit homályos, hogy a „tizedik évforduló” 2024-re vagy 2025-re esik. Az „Apple Watch Series 10” 2024-ben esedékes, és mivel Gurman a jövő évi dizájnfrissítésre mutat rá, ez lehet az "évfordulós" modell.

Az új Apple Watch vérnyomásmérést és alvási apnoe-észlelést kínálhat

A frissített Apple Watch vékonyabb dizájnt, valamint egy új mágneses mechanizmust tartalmazhat a szíjak csatlakoztatására, de az egészségügyi jellemzők vonzóbbak lehetnek az ügyfelek számára. Gurman szerint az Apple Watch következő generációs verziójától számíthatunk arra, hogy észleli a magas vérnyomást és az alvási apnoét, amelyek emberek millióit érintik.

A magas vérnyomást a csuklón végzett vérnyomásmérés révén lehet kimutatni, ami a mérnöki tevékenység figyelemre méltó bravúrja. Gurman novemberben azt mondta, hogy az Apple Watch képes lesz jelezni viselőjének, ha a vérnyomása emelkedik, így jelenteni tudják az eredményeket egy egészségügyi szakembernek, de konkrét szisztolés és diasztolés méréseket nem ad. A technológia jövőbeli változata pontos mérési eredményeket tud nyújtani.

Az alvási apnoét az alvásmérések és a légzési minták segítségével észlelik, és tudatják a felhasználókkal, hogy az állapot fennáll-e. Az alvási apnoe észleléséhez gyakran alvásvizsgálatra van szükség egy éjszakai alvásközpontban, így az Apple Watch enyhítheti a diagnózis felállítása során felmerülő kényelmetlenségeket. Az alvási apnoe enyhébb esetei észrevétlenek maradhatnak, ami azt jelenti, hogy az állapotra vonatkozó otthoni figyelmeztetések segítségével azok is segítséget kaphatnak és javíthatják az alvásukat, akik nem tudják, hogy ebben szenvednek.

Az Apple évente frissíti az Apple Watch-ot, így az új modell 2024 szeptembere körül várható az iPhone 16-os termékcsalád mellett.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei