Az új iPhone 16 Pro és Apple Watch Series 10: Kijelzőméret-változások tapasztalatai

2024.10.08| 9to5mac

Az Apple legújabb készülékeivel, az iPhone 16 Pro-val és az Apple Watch Series 10-nel kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg, különös figyelmet fordítva a nagyobb kijelzők előnyeire és hátrányaira.

A múlt hónapban az Apple együtt mutatta be a legújabb iPhone 16 Pro és Apple Watch Series 10 modelleket, és egy fontos közös fejlesztésük volt: a nagyobb kijelzők. Már közel három hete használom az új, nagyobb iPhone 16 Pro-t és a 46 mm-es Apple Watch Series 10-et. Íme, mik a tapasztalataim a képernyőméret-változásokkal kapcsolatban.

A közelmúlt története azt mutatja, hogy a nagyobb képernyők népszerű változtatásnak számítanak az Apple vásárlói körében. Gyakran előfordul, hogy amikor egy vadonatúj, nagyobb méretű iPhone jelenik meg, az általában sláger lesz. Az Apple Watch Ultra bebizonyította, hogy a Watch-vásárlók is szeretik a nagy képernyőket. Az Apple tehát idén megadta az embereknek, amit akartak.

Az új iPhone 16 Pro és Apple Watch Series 10: Kijelzőméret-változások tapasztalatai

Az új iPhone 16 Pro kijelzője 6,1 hüvelykről 6,3 hüvelykre nőtt, míg a Pro Max modell 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, a korábbi 6,7 hüvelykhez képest. Az Apple Watch Series 10 esetében mindkét modell kijelzője nagyobb, mint a korábbi generációk, és a nagyobbik modell még az Apple Watch Ultra képernyőjét is felülmúlja.

Amikor először felvettem az Apple Watch Series 10-et, azonnal éreztem a méretnövekedést. A kijelző tényleg nagyobbnak tűnik, de ahogy az lenni szokott, ez a különbség gyorsan eltűnt, és egy idő után már nem tűnt különösen jelentősnek. Ránézésre a Series 10 most már szinte ugyanolyannak tűnik, mint a korábbi Series 9-es órám. Azonban a használat során mégis voltak pozitív változások, de egy kis csalódást is okozott a készülék.

A nagyobb kijelző egyik előnye, hogy az apróbb elemekkel való interakció, például az üzenetek és emlékeztetők beírása sokkal könnyebb lett. Bár még mindig előfordulnak hibák, az új méret határozottan javította a pontosságomat. Az Apple eredeti elképzelése az volt, hogy az Apple Watch egy olyan multifunkciós eszköz legyen, amely az iPhone-hoz hasonlóan lehetővé teszi az alkalmazások könnyed kezelését. A nagyobb kijelzők, mint a Series 10-é, közelebb hozzák ezt az álmot, de még mindig nem teljesen valósult meg.

A legnagyobb csalódást azonban az óralapok jelentették. A nagyobb kijelző ellenére az Apple nem kínál olyan óraszámlapokat, amelyek valóban kihasználják a plusz helyet. Az Apple Watch Ultra exkluzív számlapjai, mint a Modular Ultra és a Wayfinder, tökéletesen illeszkednének a nagyobb Series 10 kijelzőjéhez, de az Apple még nem tette elérhetővé őket ezen a modellen.

Az új iPhone 16 Pro és Apple Watch Series 10: Kijelzőméret-változások tapasztalatai

Az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzője esetében pedig még nem találtam olyan alkalmazást, ahol a plusz méret igazán érezhető előnyt jelentett volna. Bár a 6,3 hüvelykes kijelző nagyobb a korábbi 6,1 hüvelykes változathoz képest, nem tapasztaltam érdemi változást a mindennapi használat során. A kezdőképernyőn például nem tudok több alkalmazást vagy widgetet elhelyezni, csak több üres helyet látok. Bár az extra képernyőterület időnként észrevehető, az alkalmazások és a felhasználói élmény terén még mindig várom, hogy ez a méretbeli növekedés valóban valamilyen előnyt jelentsen. Az Apple viszont ügyesen beépítette a nagyobb kijelzőt anélkül, hogy az iPhone mérete drasztikusan megnőtt volna, ami pozitívum.

Mind az új iPhone, mind az Apple Watch nagyobb kijelzői eddig többnyire kihasználatlan lehetőségeknek tűnnek. Az Apple Watch esetében az Ultra számlapok megosztása gyors megoldást jelenthetne, míg hosszabb távon a fejlesztők több figyelmet fordíthatnának a meglévő számlapok és alkalmazások optimalizálására a nagyobb kijelzőkhöz. Az iPhone esetében szívesen látnék több rugalmasságot a kezdőképernyőn, alkalmazásfrissítéseket vagy valamilyen más változtatást, hogy a méretnövekedés értékesebbé váljon. Szívesen meghallgatnám az olvasókat is, ha a tapasztalataik eltérőek lennének. Talán az iPhone méretváltozása lehetővé tette a Pro Max felhasználók számára, hogy kényelmesebben váltsanak a Pro-ra. Vagy a nagyobb Watch-képernyőt nagyszerű frissítésnek találjátok.

Kedvenc iPhone 16 Pro és Watch kiegészítőim közé tartozik az ESR 3 az 1-ben MagSafe hordozható töltő, az AirPods Pro 2, amely jelenleg akciós áron kapható, az Anker 100W-os töltőtégla a gyors töltéshez, a CarPlay-barát USB-A-ból USB-C-be csatlakozó kábel, és az Apple Watch hordozható USB-C töltő.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Apple Watch Series 10: mi várható jövő hónapban?

Apple Watch Series 10: mi várható jövő hónapban?

2024.08.17
| 9to5 Mac
Jövő hónapban debütál az Apple Watch Series 10 az Apple iPhone 16 szériával együtt.
Apple Watch Ultra 3: amit eddig tudunk

Apple Watch Ultra 3: amit eddig tudunk

2024.07.03
| MacRumors
Az Apple Watch Ultra 3, amely várhatóan 2024 szeptemberében jelenik meg az iPhone 16-tal együtt, kevesebb frissítést kínálhat, mint elődje, az Apple Watch Ultra 2. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen változásokat pletykálnak!
Tényleg az iPhone 16 Pro Maxot fogják venni legtöbben?

Tényleg az iPhone 16 Pro Maxot fogják venni legtöbben?

2024.08.26
| Phone Arena
Az Apple várhatóan az iPhone 16 Pro Max modellből fog a legtöbbet gyártani 2024-ben.
Az új Apple Watch vérnyomásmérést és alvási apnoe-észlelést kínálhat

Az új Apple Watch vérnyomásmérést és alvási apnoe-észlelést kínálhat

2023.12.20
| MacRumors
Az Apple 2023-ban néhány frissítést hajtott végre az Apple Watch termékcsaládon, de a 2024-es Apple Watch modellek várhatóan új funkciókészletet fognak tartalmazni, amely sokkal vonzóbbá teszi őket a fogyasztók számára – mondta el Mark Gurman, a Bloomberg Power On hírlevelében.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei