Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

2024.06.11| 9to5 Mac

Bejelentették az iPadOS 18-at testreszabható kezdőképernyővel, alkalmazásfejlesztésekkel, gyári Számológép alkalmazással és még sok mással.

Tegnap este a zsúfolásig megtelt WWDC 2024 során az Apple bejelentette az iPadOS 18 kiadását. Ez az iPad szoftver tegnap óta fejlesztői bétaverzióban is elérhető, és idén ősszel minden felhasználó számára ingyenes lesz.

Íme, mit hoz az iPadOS 18 az iPadre az idén:

Testreszabható kezdőképernyő, Vezérlőközpont és még sok más

Az iPadnek nem kell várnia, hogy megkapja az iOS 18-hoz érkező számos új testreszabási funkciót. Az iPadOS 18 rendszerben a kezdőképernyő ikonjait és elrendezését minden eddiginél nagyobb rugalmassággal és eszközökkel testreszabhatja, így az alkalmazásokat bárhol elhelyezheti a képernyőn anélkül, hogy követné az iPadOS korábbi verzióiban érvényes szabványos rácsszabályokat. Az összes ikon színét is módosíthatja egyetlen témabeállítással.

Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

A Vezérlőközpont minden eddiginél jobban konfigurálható. A több oldalas tartalmat kínáló Vezérlőközpont első alkalommal engedélyezi a harmadik féltől származó vezérlőket, és közvetlenül a Vezérlőközpontból beállíthatja, hogy mely vezérlők állnak rendelkezésre – és azok méretét is.

Alkalmazásfejlesztések: lapsávok és alkalmazáson belüli animációk

Az Apple kiemelte, hogy az iPadOS 18 számos fejlesztést tartalmaz majd az iPad alkalmazások működéséhez. Az egyik példa az új lapsáv, amely a navigációs vezérlőket kínáló alkalmazások tetején található. A lapsáv oldalsávmenüvé változhat, ha több lehetőségre van szüksége. Egy másik változás az animációk hozzáadása az alkalmazások különböző elemeihez.

Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

Végre megérkezik a számológép iPadre

Az Apple végre megtette: a Calculator alkalmazás végre megjelenik az iPadOS-en. Valamilyen furcsa okból kifolyólag a Calculator-t, akárcsak az Időjárást, az Apple évekig figyelmen kívül hagyta, mivel az iPad-felhasználók számára irreleváns. Az iPadOS-ben való hiánya most véget ér az iPadOS 18-ban.

Ahogy az várható volt, az Apple Calculator alkalmazása nagyon hasonlít iOS-társára, és kihasználja az iPad nagyobb kijelzőjét, hogy egyszerre több gombot és vezérlőt kínáljon a képernyőn. Támogatja a dinamikus átméretezést is, ha többfeladatos munkát végez az iPaden. Akár Stage Managert, Split View-t vagy Slide Over-t használ, a Calculator-t az igényeinek leginkább megfelelő méretre állíthatja.

Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

A matematikai jegyzetek a Számológép kiemelt funkciója, amely természetesebb módszer a számítások kiírására és végrehajtására – és elérhető a Számológép és a Jegyzetek alkalmazásban is.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A mesterséges intelligencia rengeteg funkcióval rendelkezik, tökéletes az M4 iPad Pro számára

Az iPadOS 18 ugyanazokat az AI (vagy „Apple Intelligence”) funkciókat kínálja, amelyek az iOS 18-as iPhone-ra is elérhetők. Az olyan dolgok, mint a fényképek generálása, a Genmoji, az intelligens értesítési összefoglalók, az újjászületett Siri és még sok más, mind elérhetők lesznek a kompatibilis iPadeken. iPadOS 18 szállítják.

Az M4 iPad Pro és az M2 iPad Air májusi bevezetése nyomán sokan azt várták, hogy az iPadOS 18 új, erőteljes funkciói jobban kihasználják az iPad Pro M4 chipjének előnyeit.

Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

Míg az iPadOS 18 nem tartalmaz jelentős változtatásokat az iPadOS alapvető működésében, és nem teszi lehetővé a macOS virtuális futtatásának álmát sem, a mesterséges intelligencia-központú funkciók sokasága teljes mértékben profitál majd az M4-ből.

Az M4 tartalmaz egy neurális motort, amely akár 38 billió műveletet is képes feldolgozni másodpercenként, ami az Apple szerint tökéletes chipet jelent az AI számára. Így az iPadOS 18 számos „Apple Intelligence” funkciója erősebb lesz az iPad Pro M4-én, mint bármely más eszközön.

Kézírás-frissítések az Apple Pencil segítségével

A Notes alkalmazás használatakor az Apple Pencil több energiát biztosít a kézíráshoz a Smart Script funkcióval. Ha nem nagy rajongója annak, ahogyan kézírása természetes módon néz ki, testreszabhatja azt a szebb dizájn érdekében a Smart Script segítségével. Az Apple automatikusan javítja a kézírását, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogyan szeretné. A másolt szöveget a Jegyzetekbe is beillesztheti a választott kézírás stílusában.

Bejelentették az iPadOS 18-at, íme minden újítás!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei