Bitcoin a banki szolgáltatások felett – Milyen előnyöket kínál?

2022.03.29
Címkék:

A Bitcoin rendelkezik annak lehetőségével, hogy bankszámlával nem rendelkezők különböző pénzügyi gondjait megoldja.Ismerje meg, hogyan!

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Bitcoin rendelkezik annak lehetőségével, hogy a bankszámlával nem rendelkező népesség különböző pénzügyi gondjait megoldja. Ismerje meg hogyan!

 

Sok akadémikus és környezetvédő tanulmányozta a Bitcoinnak a bankszámlával nem rendelkező népességre tett hatásait. Annak ellenére, hogy különböző megállapításokra jutottak, abban a többségük egyetértett, hogy a bitcoin loophole lehet a megoldás a banki szolgáltatásokat nem használók pénzügyi gondjaira.  A Bitcoin nem csak fizetési módként használható, de értéktartó eszköz is, melyet ma már rengeteg helyen elfogadnak. 

A világon kb. 1,7 milliárd ember nem rendelkezik bankszámlával, ami azt is jelenti, hogy nincs hozzáférésük a megszokott pénzügyi szolgáltatásokhoz, többek között bankszámlákhoz és kölcsönökhöz sem. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy a Bitcoin milyen előnyöket nyújthat e csoport számára.

Megszünteti a Hagyományos Pénzügyi Rendszerek Bürokratikus Eljárásait

A hagyományos pénzügyi rendszerek közé tartoznak a bankok, az egyéb pénzügyi intézetek és a szabályozó hatóságok. Annak ellenére, hogy ezek az intézmények felügyelik a pénzügyi tranzakciókat, a kormányzati és intézményi hatásoknak továbbra is nagyban befolyásolják őket. Ezért aztán gyakran részrehajlóak a szolgáltatások teljesítése során, ami a többség számára megnehezítheti még az alapvető banki szolgáltatások elérését is. 

A Bitcoin egy új, decentralizált, a kormányzati és intézményi befolyásoktól független pénzügyi rendszert kínál. A központi szabályozó szervezettel rendelkező fiat valutáktól eltérően a Bitcoin meghagyja felhasználói számára annak lehetőségét, hogy kormányzati, illetve intézményi beavatkozás nélkül hajthassák végre a tranzakciókat. A Bitcoin használóinak pénz fogadásához és küldéséhez sincs szüksége bankokra vagy pénzintézetekre. 

A Bitcoin decentralizált hálózata lehetővé teszi, hogy a bankszámlával nem rendelkezők, a kormányzati és felügyeleti korlátozásokat megkerüljék, így a pénzügyi tranzakciókat kényelmesebben hajthassák végre. 

Papír nélküli tranzakciók

Ha a bankokon, illetve pénzintézeteken keresztül fogadunk vagy küldünk pénzösszegeket, az általában sok papírmunkával is jár. A vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek többféle nyomtatványt ki kell tölteniük akár még a bankszámla megnyitásához is. Előfordul, hogy a szolgáltatók egy egyszerű hiba miatt elutasítják a tranzakciót, ami nagyobb kellemetlenséget is okozhat. 

A Bitcoin egy digitális, kifejezetten online használható valuta.  Használóinak nincs szüksége bankszámlákra és a tranzakciók nem járnak papírmunkával.  Ellenkezőleg. A Bitcoin tranzakciókhoz csupán egy okostelefonra vagy számítógépre, valamin internetkapcsolatra van szükség, amely a legtöbb ember számára elérhető. A Bitcoint használók saját e-pénztárcájukból vagy megbízható kriptovaluta-váltó platformokon keresztül közvetlenül hajtják végre a tranzakciókat. Ilyen például a Bitcoinsloophole.de. 

Viszonylag Alacsonyabb Tranzakciós Költségek

Banki szolgáltatások hiányában a legtöbben különböző pénzforgalmi intézeteken keresztül küldenek és fogadnak pénzösszegeket. Azonban ezek a szolgáltatók különböző szabályozási keretek között működnek.  Sőt, gyakran harmadik felek szolgáltatásait használják a határokon átnyúló pénzügyi tranzakciókhoz, ami jelentősen megnöveli az ügyfelek költségeit. 

A Bitcoin segít jelentős költségek nélkül megvalósítani a nemzetközi utalásokat azok számára is, akik nem rendelkeznek bankszámlával. Tranzakciós költségei a banki átutalásokhoz, a bankkártyás és hitelkártyás fizetésekhez képest aránylag alacsonyabbak.  Ennek elsődleges oka, hogy a Bitcoin tranzakciók során nincs szükség harmadik felere. Ezen kívül, a Bitcoin fizetésekre virtuálisan kerül sor, ezzel elkerülhetők a fizikailag is létező szolgáltatók által felszámolt díjak. 

Pontos és Biztonságos Fizetés-feldolgozás

A bankokra kormányzati előírások és szabályozások vonatkoznak, melyek gyakran késleltetik a fizetés feldolgozását. A szabályok a vállalkozások és magánszemélyek által naponta végrehajtható tranzakciók számát is korlátozzák. Harmadik felek bevonása a tranzakciókba még tovább késlelteti az átutalásokat és az ügyfeleket különböző biztonsági kockázatnak, például adatlopásnak teszi ki. 

A Bitcoin mögöttes technológiája biztosítja a fokozott skálázhatóságot és a kifizetések pár perc alatt megvalósuló végrehajtását. A blokklánc a Bitcoin tranzakciókat és a felhasználók adatait egy megmásíthatatlan digitális főkönyvben tárolja, amely az adatok hitelesítéséhez egyedi titkosítási eljárást alkalmaz, ezzel pedig szinte lehetetlenné teszi a tranzakciós adatok megváltoztatását. 

A Bitcoin főkönyve minden felhasználó számára elérhető, ami biztosítja a pénzügyi tranzakciók fokozott átláthatóságát. Mindez a felhasználókat megvédi a csalástól és az egyéb gyakori pénzügyi kockázatoktól. A Bitcoin javított átláthatósági folyamatai és pénzügyi tranzakciók pontos feldolgozása kedvez a befektetéseknek, ami növeli a pénzügyi integrációt és a gazdasági növekedést. 

A Bitcoin végtelen lehetőségeket kínál, lehetővé téve a bankszámlával nem rendelkezők számára, hogy hozzáférjenek a tőkéhez és külső zavaró tényezők nélkül a világ bármely pontjával pénzügyi kapcsolatot létesítsenek. Ezen felül elősegíti a gördülékeny, biztonságos és alacsony költségekkel járó, határokon átnyúló kifizetéseket. 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei