Burkolat kisokos, avagy melyiket hova használjuk?

2024.05.16
Címkék:

Építkezés és felújítás alkalmával dönteni kell a helyiségek padló- és fal-, illetve az épület körüli járdák, teraszok, gépkocsibeállók burkolatairól, hova milyen típusú kerüljön.

Általában a megjelenés és az ár alapján döntünk, azonban érdemes lehet más tényezőket is figyelembe venni, és az egyes anyagok, típusok előnyei, hátrányai, gyártók által javasolt alkalmazási területei szerint határozni. Ennek érdekében cikkünkben megnézzük a burkolattípusokat és jellemzőiket, hogy ezek ismeretében választhasd ki a számodra leginkább megfelelőeket.

 

Milyen burkolatok közül választhatunk?

 

A burkolás nem a legkönnyebben elsajátítható építőipari munka, mégis sokan vállalkoznak arra, hogy maguk készítsék el, ami egyes típusok esetében könnyebben kivitelezhető a korszerű anyagoknak és rendszereknek köszönhetően. A melegburkolatok lerakása általában egyszerűbb, az ehhez szükséges ragasztókat beszerezheted a MesterekFutára webshopból.

 

A burkolatok meghatározóak a bel- és külterek megjelenése, hangulata, az otthonosság és a komfort szempontjából, így egyáltalán nem mindegy, mit választunk. Különféle típusok, anyagok, textúrák és színek nehezítik a döntést, de figyelmet kell fordítani a tisztíthatóságra, az otthon védelmére, a kopásállóságra és a biztonságra is. A bel- és kültérre szánt burkolatok tulajdonságai jelentősen eltérnek egymástól, hiszen utóbbiak esetében számolni kell az időjárás viszontagságaival, az extrém hőmérséklettel, míg a lakóterekben ez nem szempont.

Burkolat kisokos, avagy melyiket hova használjuk?

Praktikus hidegburkolatok nagy igénybevételre

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Annak érdekében, hogy olyan burkolatot alakítsunk ki, amely tartós és elégedettséggel tölt el, nemcsak az anyagokra, de a kivitelezés minőségére is figyelni kell. A választásnál szem előtt kell tartani, hogy milyen helyiségbe, milyen igénybevételre szeretnénk, ez ugyanis meghatározza a kopásállóságát, tisztíthatóságát.

 

A hidegburkolatok kemény anyagokból, természetes kőből, égetett kerámiából, betonból vagy cementből készülnek, ide tartoznak a térkövek és a modern kőszőnyeg burkolatok is. Hideg érzetet keltenek, ezért is kedveltek a mediterrán vidékeken, ugyanis jól ellensúlyozzák a nyarak forróságát. A hazai viszonyok között figyelni kell arra, hogy mivel télen csökkentik a komfortérzetet, nappaliba, fürdőszobákba lehetőleg padlófűtéssel készítsük. Nagy előnyük a vízállóság, könnyű tisztíthatóság, így konyhákban, előszobákban, illetve teraszokon ideálisak. Fektetését bízzuk szakemberre a tökéletes végeredmény érdekében.

 

Otthonos melegburkolatok

 

A melegburkolatok magasabb hőérzetet nyújtanak, hő- és hangszigetelés szempontjából is kedvező választást jelentenek beltérre. Kellemes tapintásúak, barátságosak, rugalmasak, ugyanakkor alacsonyabb a kopásállóságuk, nehezebben tarthatók tisztán, továbbá a vízre is érzékenyek. A különböző faburkolatok, a laminált padlók és parketták, LVT padlók tartoznak ebbe a kategóriába. 

 

Ide sorolhatók még a félmeleg PVC alapú, önterülő műgyanta és műanyag kötésű burkolatok.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei