Derítsd ki, hogy mire allergiás a kutyád!

2023.09.26
Címkék:

Az allergia nem csupán ez emberek, de bizony az állatok életét is megkeserítheti.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ráadásul többféle allergia, illetve intolerancia létezik, így lehet, hogy valamilyen környezeti hatás, de az is lehet, hogy az étel okozza a problémát. Magát a jelenséget az immunrendszer nem megfelelő működése okozza, mégpedig ez egy hibás immunreakció, hiszen olyan anyag ellen védekezik a szervezet, ami ellen nem kellene. 

 

Az allergén megtalálása nem könnyű feladat, azonban az eliminációs diéta megoldást jelenthet. Cikkünkben bemutatjuk ezt a módszert, így kiszűrheted, hogy mit kell elkerülnöd kedvenced etetésénél.

 

Az eliminációs diéta alapjai

 

Az első 12 hétben kizárólag egyfajta húst adhatsz a kutyának, emellett semmi mást, maximum a BioZoo.hu jutalomfalat kutyáknak 100% hústartalmú termékeiből az adott húsfélét. Olyan fehérjét érdemes választani, ami eddig nem szerepelt kedvenced étlapján és nem allergén fehérje. Ha letelt a 12 hét és az allergiás tünetek enyhültek, akkor bevezetheted a következő fehérjét, majd a szénhidrátokat, végül a zöldségeket és a gyümölcsöket is. Amelyiknél újra kiújulnak a tünetek, akkor meg is van az allergén!

Derítsd ki, hogy mire allergiás a kutyád!

Honnan lehet tudni, hogy allergiás az állat?

 

Többféle tünet jelezheti az ételintoleranciát vagy az allergiát. A leggyakoribb tünetek az állandó vakarózás, a bőrelváltozások, a fül, szem gyulladása, folyamatos köhögés, tüsszögés, de találkozhatunk hányással vagy hasmenéssel is. Ezek a tünetek nagy eséllyel jelzik, hogy valamilyen környezeti, tehát por, pollen, egyéb anyag, vagy pedig táplálékintoleranciája van a kutyának. 

 

Sajnos nincs olyan teszt, ami 100%-ban kimutatja, hogy mi okozza a problémát, ezért csak lassú, de biztos módszerrel tudjuk azt kiszűrni, az eliminációs diéta során.

 

Az első 12 hét

 

A legjobb fehérjeforrás az első 12 hétben a nyúl, a ló, a kenguru, de remek a kecske, a zebra vagy a strucc is. Kizárólag ezekkel etesd, ha pedig jutalomfalatot adnál, akkor minden más összetevőtől mentes, azonos húsból készült terméket válassz. Adhatsz egyféle szénhidrátot is, ez legyen köles vagy hajdina.

 

Ha a kutya tünetei enyhülnek, akkor folytathatod a diétát, ha nem, akkor lehet, hogy nem az ételben kell keresni az okot, hanem valamilyen környezeti allergia okozza.

 

A következő 12 hét

 

A kutya kapjon olyan fehérjét, amit korábban már fogyasztott, ha a tünetek jelentkeznek, akkor meg is van a bűnös. Ha nem, akkor 12 hét múlva jöhet a következő fehérje, majd pedig fokozatosan a többi étel bevezetése is. Ha a tünetek valamelyik után újra megjelennek, akkor megtaláltad az allergént. Ekkor ezt iktasd ki, de folytasd a diétát, hiszen akár többféle dologra is allergiás lehet a kedvenced.

 

A legtöbb kutya a csirkére, pulykára, marhára, szójára, tejtermékre, tojásra, kukoricára, árpára, búzára, egyéb gabonára allergiás, de a fenti módszerrel, kitartó hozzáállással megtalálhatod azt az anyagot, melyet a te kutyád nem tolerál. Nagyon fontos, hogy az eliminációs diéta alatt soha nem adj neki semmiféle más ételt, vitamint, gyümölcsöt, asztalról leeső falatokat, mert akkor elölről kezdheted az egészet folyamatot.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei