Együtt dolgoznál a Samsunggal? Most lehet téged keres!

2024.05.27| PhoneArena

Fedezd fel, hogyan növeli a Samsung a telefontermelést a JDM-partnerekkel - eddig titokzatos részleteket árulunk el!

Az elmúlt években a Samsung sikeresen működött együtt kínai vállalatokkal az úgynevezett Joint Design Manufacturing (JDM) módszer alkalmazásával, amely lehetővé teszi a technológiai óriás számára, hogy csökkentse a gyártási költségeket az előgyártási munkák megosztásával partnereivel. Ezt a megközelítést főként az olcsóbb telefonok gyártására alkalmazzák, nem pedig a zászlóshajó modellek esetében.

Az idei évben a Samsung jelentős növekedést tervez a kínai JDM partnerekkel folytatott együttműködés terén. A koreai technológiai médium, a The Elec szerint a Samsung 2024-ben 44 millióról 67 millióra növeli az ilyen módon gyártott okostelefonok számát, ami azt jelenti, hogy a tervezett 270 millió darabos termelés egynegyede külső forrásokból származik majd.

Együtt dolgoznál a Samsunggal? Most lehet téged keres!

A Joint Design Manufacturing (JDM) keretében a Samsung és kínai partnerei közösen dolgoznak a tervezési folyamaton. Miután a tervezés befejeződött, a kínai partnerek részesedést kapnak az értékesítési nyereségből, míg a Samsung, mint eredeti berendezésgyártó (OEM), megkezdi a tömeggyártást.

A Samsung viszonylag kis piaci részesedése Kínában indokolttá teszi a JDM alkalmazását, mivel a helyi cégekkel való együttműködés révén csökkenthetik a gyártási és értékesítési költségeket, valamint minimalizálhatják a pénzügyi kockázatokat. Ezen túlmenően a helyi gyártók szakértelmének kihasználásával a Samsung jobban igazodhat a regionális dizájnpreferenciákhoz.

Az, hogy a Samsung idén növeli az okostelefon-gyártást JDM-partnereken keresztül Kínában, egybeesik azzal, hogy Li Qiang kínai miniszterelnök nyitottan fogadta a Samsung elnökét, Jay Y. Lee-t, és bátorította a koreai óriás további beruházásait Kínában. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor Kína, Dél-Korea és Japán vezetői évek óta először tartanak trilaterális csúcstalálkozót.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Együtt dolgoznál a Samsunggal? Most lehet téged keres!

Az elmúlt hat évben a Samsung 24 milliárd dollárt fektetett be a kínai piacra. Azonban a növekvő amerikai-kínai feszültségek és a Washington által Kínával szemben bevezetett exportkorlátozások kihívások elé állítják a koreai vállalatot. Ezek a korlátozások különösen az előrehaladott chipek Kínába történő exportját érintik.

Li Qiang találkozója a Samsung vezetőjével tükrözi a kínai vezető korábbi találkozóinak hangulatát, amelyeken fokozott beruházásokat és üzleti együttműködést sürgetett a koreai vállalatoktól Kínában, és hangsúlyozta az ipari ellátási láncok stabilitásának megőrzését célzó együttműködés fontosságát.

A Samsung tehát tovább bővíti kínai kapcsolatait, hogy kihasználja a JDM nyújtotta előnyöket, és alkalmazkodjon a változó geopolitikai környezethez.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei