Engedélyed nélkül akár a Te adataid is felhasználhatja a Facebook egy fejlesztéshez

2024.05.31| 9to5Mac

Az Instagram és Facebook posztjai a Meta mesterséges intelligenciáját edzik, de Ön kiléphet ebből, de hogy hogyan?

Ha aktívan használja az Instagramot vagy a Facebookot, itt az ideje, hogy elgondolkodjon: az Ön posztjai segítenek a Meta generatív mesterséges intelligencia rendszereinek tréningjében! Az Európai Unió és az Egyesült Királyság adatvédelmi törvényei miatt a vállalat kénytelen opt-out lehetőséget kínálni, de a megvalósítás meglehetősen homályos.

Nem sokan tudnánk, hogy a Meta az adatainkat használja AI modellek képzésére, ha nem lennének az európai adatvédelmi jogszabályok. Ezek a törvények kötelezik a cégeket, hogy nyilvánosságra hozzák az adatok megszerzésének, feldolgozásának és megőrzésének módját - és hogy lehetőséget biztosítsanak az adatok felhasználásának megtiltására.

Engedélyed nélkül akár a Te adataid is felhasználhatja a Facebook egy fejlesztéshez

A Meta, hogy megfeleljen az előírásoknak, e-maileket küld az Instagram és a Facebook felhasználóinak. Az üzenetben tájékoztatják őket, hogy a generatív AI funkciók és tapasztalatok kiterjesztése érdekében mostantól a "jogos érdekek" nevű jogalapra támaszkodnak az adatok felhasználásában. Ez azt jelenti, hogy Ön tiltakozhat az adatai e célokra történő felhasználása ellen. Ha a tiltakozást tiszteletben tartják, akkor az adatait eltávolítják a tréning anyagok közül.

Az európai GDPR a világ legerősebb adatvédelmi jogszabálya, amely négy kulcsfontosságú védelmet biztosít a személyes adatokkal való visszaélésekkel szemben: az adatok feldolgozásának konkrét, törvényes okkal kell rendelkeznie; a személyes adatokat titkosítani kell; Önnek joga van adatai másolatához; kérheti adatai törlését.

Engedélyed nélkül akár a Te adataid is felhasználhatja a Facebook egy fejlesztéshez

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Bár a Meta lehetőséget ad az európai felhasználóknak az adataik AI képzésből való eltávolítására, az opt-out folyamat nem egyértelmű. Az e-mail szerint a vállalat eltávolítja az adatokat, "ha a tiltakozást tiszteletben tartják", ami arra utal, hogy ez nem automatikus. Továbbá, amikor a tiltakozás linkjére kattint, megkérik, hogy adja meg az okát.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a Meta automatikusan feldolgozza az opt-out kérelmeket: amikor ezt megtettem, azonnal kaptam egy e-mailt, amelyben közölték, hogy a kérelmet jóváhagyták és teljesítik. Ez a gyors reakció pozitív jel lehet, de az egész folyamat és a Meta kommunikációja még mindig sok kérdést vet fel az adatok felhasználásával kapcsolatban. Ha Ön is aggódik az adatainak biztonsága miatt, érdemes alaposan átnézni az adatvédelmi beállításokat, és élni az opt-out lehetőséggel.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei