Érdekelnek a táplálkozással kapcsolatos témák?

2023.07.11
Címkék:

Jóllehet egyetlen embernek sem árt, ha minél tudatosabban kezd táplálkozni, és minél jobban elmélyül a témában, azért akadnak, akiknek ezt feltétlenül meg kell tenniük.

Akár egy diétázó, egy inzulinrezisztens, egy glutén- vagy laktózérzékeny embernek külön kihívás a mindennapi étkezés.

 

Ahhoz, hogy a lehető legtáplálóbb étkeket tudjuk magunkhoz venni, nem árt tudni, hogy mit és miért érdemes fogyasztani. Persze akadnak olyanok is, akik nem csupán saját magukat segítik az információkkal, így rengetegen fordulnak a táplálkozási tanácsadókhoz, ami eléggé felkapott szakma lett az utóbbi időben. Ha számodra is érdekes lehet, akkor mindenképpen érdemes velünk tartani!

 

Mit csinál egy táplálkozási tanácsadó?

 

Ahhoz, hogy megfelelően el tudd látni a hozzád forduló embereket, mindenképpen tanácsos elvégezni a The Bright Academy táplálkozási tanácsadó tanfolyamát. A kurzus során ugyanis minden fontos területet alaposan át fogtok venni. Mutatjuk is, hogy mire számíthatsz:

 

  • Általánosan megismerkedhetsz az élelmiszercsoportokkal, a mikro- és makrotápanyagokkal, valamint az egyes élelmiszerek hatásaival.
  • Mindenképpen szó kell, hogy essen részletekbe menően arról, hogy mi is van az élelmiszereinkben, így a GMO-t tartalmazó ételek és a bioételek csoportjaival is meg fogsz ismerkedni.
  • Persze nemcsak az a fontos, hogy mit eszel, hanem az is, hogy mennyit, így ezt is górcső alá veszitek a kurzus során.
  • Sajnos a táplálkozási betegségek rendkívül elterjedtté váltak, így csak akkor válhatsz jó szakemberré, ha lesz rálátásod ezekre, és tudod kezelni is őket.
  • Sőt, szó esik majd az életmódváltásról, ami valljuk be, a legtöbb emberre bőven ráfér, így egészen biztosan lesz ilyen jellegű feladatod is a praxisod során.

 

Bár a táplálkozási tanácsadói lét magját a fenti témák adják, azért van még más is, amivel jó, ha tisztában vagy.

Érdekelnek a táplálkozással kapcsolatos témák?

A táplálkozás egy komplex rendszer része

 

Talán mondani sem kell, de az egészségre több minden is hatással van, nem csupán a táplálkozás. Így a The bright Academy képzése során a sportot és a légzést is részletesen tárgyalni fogjátok.

 

Ha úgy érzed, hogy szívesen foglalkoznál ezzel, akkor a fent nevezett képzőintézménynél online is elvégezheted a kurzust, sőt még a gyakorlati részben is szerezhetsz jártasságot.

 

A kurzus során ugyanis megtanulod azt is, hogy miként fest a tanácsadás a gyakorlatban, mire figyelj oda, milyen információk kellenek. Sőt, még abban is kapsz segítséget, hogyan építsd fel a saját praxisodat!

 

Még receptötletek is várnak rád!

 

Persze nem lenne teljes egy táplálkozási tanácsadó kurzus, ha nem szerepelnének benne receptek és extra ötletek, hogy az ételek elkészítése során mire érdemes odafigyelni, hogy minél magasabb tápértéket őrizhessen meg és tartalmazhasson az adott étel.

 

Ahogy fentebb említettük, nagyon keresett szakmáról van szó, sőt még jól is kereshetsz vele, így ha karrierváltáson gondolkozol, érdemes ezt a lehetőséget is számba venni!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei