Érdemes lesz váltani, amikor az alapszámlák havidíja a harmadára csökken?

2023.06.21
Címkék:

Az alapszámla nem újdonság, ugyanakkor egy kormányzati döntésnek köszönhetően további kedvezményeket élvezhetünk júliustól.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is az az alapszámla. Mennyire fog lecsökkenni a havidíjuk és mikortól? Milyen szolgáltatást kapunk a pénzünkért? Vágjunk is bele!

 

Mi az az alapszámla?

 

Ha megnézzük az expresszkolcson.hu oldalon a bankszámlákat, akkor láthatjuk, hogy széles a kínálat, számos pénzintézetnél már akár a 0 forintos számlavezetési díj is elérhető bizonyos feltételek mellett.

 

Ugyanakkor az alapszámla nem feltétlenül azokat célozza, akik magas havi bevételekkel rendelkeznek, így nagyobb jóváírás érkezik a bankszámlájukra minden hónapban. Sokkal inkább az a cél vele, hogy olyanok is nyissanak egyet, akiknek eddig nem volt, mert például nem tudtak megfelelni a feltételeknek, vagy nem tudták kifizetni a havidíjakat.

Érdemes lesz váltani, amikor az alapszámlák havidíja a harmadára csökken?

Milyen előnyei vannak az alapszámlának?

 

  1. július 1-től válik csak igazán bárki számára elérhetővé ez a konstrukció, ugyanis az eddigi 3.000 Ft-os havi számlavezetési díjat 1.000 Ft-ra csökkentik. Az érvényben lévő szabályok szerint a minimálbér 1,5 százalékának megfelelő összeg a havidíj, melyet júliustól 0,5 százalékra csökkentenek. Így bárki megtapasztalhatja majd kedvező árazás mellett ezt a banki alapszolgáltatást.

 

Ráadásul ez a nagyon alacsony díj számos szolgáltatást is magába foglal, mint például az ingyenes bankkártyát. Havonta két alkalommal ingyenes kézpénzfelvételre vagyunk jogosultak, összesen 150 ezer forint összegig bármely magyarországi ATM-ből felvett készpénz esetén. Továbbá egyszer a saját számlavezető bankunknál a fiókban 50.000 Ft-ot szintén ingyen felvehetünk.

 

Emellett havi maximum 100.000 Ft-os összegig akár négy rendszeres átutalási megbízást is megadhatunk, amivel hiteleinket, biztosításunkat vagy például a fix havi díjas közüzemi számláinkat is fizethetjük.

 

Milyen megkötések vannak egy alapszámlánál?

 

Egyetlen tulajdonosa lehet az alapszámlának. További kritérium vele szemben, hogy másik bankszámlával nem rendelkezhetünk sem az adott pénzintézetnél, sem máshol. Ha volt, akkor viszont előbb meg kell azt szüntetnünk, hogy ezt igényelhessük. Emellett nem tartozhat hozzá hitelkeret, sem nyitáskor, sem pedig később!

 

Jó, ha van bankszámlánk?

 

Alapvetően a bankszámla (bármilyen is legyen) egy olyan kényelmi szolgáltatás, ami ma már a mindennapjaink része. Sokkal több lehetőségünk van akkor, ha rendelkezünk ezzel a szolgáltatással, mintha csak készpénzt használnánk.

 

Biztonságos pénzmozgást tesz lehetővé, könnyen és gyorsan tudjuk rendezni vele a közüzemi díjainkat. Az online vásárlás lehetőségéről és annak kényelméről nem is beszélve!

 

Bármikor ránézünk az egyenlegünkre, látjuk, hogy pontosan mennyi pénzből gazdálkodhatunk. Egyúttal így igénybe vehetünk különböző befektetési szolgáltatásokat is, legyen szó akár csak egy megtakarítási számláról.

 

Egy valamit nem szabad elfelejteni: mindennek díja van!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei