Ezt a watchOS 11 funkciót igazán átvehetné a Wear OS

2024.07.01| Android Police
Címkék:

watchOS 11

,

Wear OS


Az Apple 2024-es WWDC eseménye egészen egyedülálló volt. Először fordult elő, hogy az Apple látszólag igyekezett utolérni az Androidot és a Google-t, és számos testreszabási lehetőséget hozott az iOS 18-ba, amelyek évek óta elérhetők az Androidon.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A vállalat bemutatta az Apple Intelligence-t is, saját Gemini-szerű személyi intelligenciarendszerét, amely AI funkciókat hoz az Apple ökoszisztémájába - némelyikük már elérhető az Androidon, például az AI fotószerkesztés.

Az Apple azonban bevezetett néhány új, talán rétegspecifikus funkciót is, amelyeket néhányan igazán hasznosnak találnak majd, például a napi célok beállítását és a tevékenységi sorozatok szüneteltetését. Az Apple Watch rajongói minden bizonnyal értékelni fogják ezeket, de remélem, hogy a Samsung, a Google és a OnePlus is hasonló funkciókat vezet be a Wear OS okosóráikba.

Az Apple Watch most már lehetővé teszi a napi célok beállítását és módosítását

Az Apple Watch Tevékenységi Gyűrűi meghatározó funkcióvá váltak az eszközön, "játékosítva" a fitneszt olyan módon, ahogy más márkák nem tudták, és arra ösztönözve a felhasználókat, hogy zárják be a gyűrűket (és közben maradjanak aktívak). Azok számára, akik nem tudják, az Apple Watch gyűrűi főként a felhasználó mozgását (elégetett kalóriák), aktív perceit és az órák számát követik.

Ezt a watchOS 11 funkciót igazán átvehetné a Wear OS

Az egész Apple Watch, a gyűrűk és az iPhone ökoszisztéma annyira vonzó, hogy sokan nehezen hagyják el őket. Azonban, bármennyire is ösztönző a gyűrű funkció, néha nyomást és mentális blokkokat hoz létre, ami miatt a felhasználók úgy érzik, hogy akkor is edzeniük kell, amikor nem akarják.

Még akkor is, ha rosszul érzik magukat vagy utaznak, az emberek gyakran erőltetik magukat, hogy eddzenek, csak azért, hogy megőrizzék a tevékenységi gyűrűk sorozatát. Vonakodnak megtörni a haladásukat, így tovább edzenek, még ha ez káros is az egészségükre. De csak azért, hogy ne veszítsék el a gyűrűk bezárásának folytatását, tovább edzenek.

Napi célok beállítása az Apple Watch fitnesz alkalmazásán

Szerencsére, a legújabb watchOS 11 frissítéssel az Apple foglalkozik ezzel a problémával. Ahelyett, hogy egy merev, “egy megoldás mindenkinek jó” megközelítést alkalmazna, a watchOS 11 végre lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy napi célokat állítsanak be és módosítsanak a Mozgás, Edzés és Pihenés gyűrűkön az időbeosztásuk és energia szintjük alapján. Most, ha a felhasználóknak pihenőnapot kell tartaniuk betegség vagy sérülés miatt, vagy egyszerűen csak szünetet szeretnének tartani, megtehetik ezt anélkül, hogy aggódnának.

Ez különösen hasznos azok számára, akik előre tervezik az edzéseiket, beleértve a pihenőnapokat is, amikor nem teljesítik a szokásos mozgási céljaikat. Ahelyett, hogy nyomást éreznének, hogy megszakítás nélküli tevékenységi sorozatot tartsanak fenn, ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szüneteltessék azt, ameddig csak szeretnék, így testük megfelelően pihenhet és regenerálódhat anélkül, hogy bűntudatot éreznének a haladásuk károsodása miatt. Ez egy újabb hasznos trükk az Apple Watch arzenáljában.

Ezt a watchOS 11 funkciót igazán átvehetné a Wear OS

Remélem, a Wear OS hasonló megközelítést alkalmaz

Ez valami, amit szeretnénk, ha az Android is megvalósítana. Bár a jelenlegi Wear OS ökoszisztéma többé-kevésbé megfelel az Apple Watch fitneszkövetési képességeinek, az órák lépésszámolása, pulzusmérése és edzéskövetése mellett, az általános egészségkövetési élmény - legyen az Fitbit, Samsung Health vagy valami más - alapvetőnek és kissé unalmasnak tűnt.

Bár egyesek azt állíthatják, hogy a Samsung, Google és OnePlus okosórái több funkciót és egészségkövetési metrikát kínálnak, mint az Apple Watch - például a stresszfigyelés jó példa - az Apple Watch mindig is kissé inkluzívabb és motiválóbb fitneszkövetési élményt nyújtott.

Ezt a watchOS 11 funkciót igazán átvehetné a Wear OS

Mivel a modern Wear OS az egészségkövetést az óragyártóra bízza (a Google Fit még létezik, de már nem az alapértelmezett), a Google nem tud egyoldalúan új fitneszfunkciókat hozzáadni az összes Wear OS órához úgy, ahogy az Apple teheti az Apple Watchokkal. De ha egy jelentős Wear OS szereplő hasonló funkciókat vezetne be, mások is biztosan követnék.

Ezeknek a funkcióknak az integrálásával - nem feltétlenül ezeknek a pontos funkcióknak, de szeretnénk látni, hogy a Wear OS óragyártók valami hasonlót vegyenek át - a Wear OS-t inkluzívabbnak érezhetnénk, mint jelenleg. Úgy vélem, hogy a személyre szabhatóság és a felhasználóbarátság kulcsfontosságúak az okosórák operációs rendszerei számára, és a Wear OS jelenleg ezen a területen elmarad a watchOS-hez képest.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei