Ezzel a módszerrel csökkenthető a kamion fogyasztása

2022.08.10
Címkék:

Manapság, amikor az üzemanyagok ára az egekben van, mindenkinek fontos, hogy a lehető legkevesebbet fogyasszon a járműve.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Fuvarozó cégek esetében jelentős költség megy el havi szinten üzemanyagra, így már minimális fogyasztáscsökkentésnek is jelentős lehet a pozitív hatása.

Mindezt azonban úgy kellene elérni, hogy a sofőröknek ne kelljen lassabban haladnia, hiszen az idő szintén pénz. Erre is van megoldás!

Fogyasztáscsökkentés chiptuninggal

Az AET CHIPtuningnál elérhető kamion chiptuning során a motor hatásfokát, teljesítményét növelik. Ha a folyamatot szakszerűen végzik el, akkor a végeredmény az lesz, hogy alacsonyabb fordulatszámon is erősebb lesz a motor. Így könnyebben fel tud menni az emelkedőkön a jármű, és még a nagyobb rakománnyal is könnyebben lehet gyorsulni, haladni.

Az köztudott tény, hogy ha alacsonyabb fordulatszámon üzemel a motor, akkor üzemanyagot lehet megspórolni. Ha nagyobb a nyomaték, kevesebbet kell váltani.

A chiptuning következtében rövidebbek lehetnek a szállítási idők. Különösen akkor lehet látványos a változás, ha nemcsak sík területen közlekedik egy kamion autópályán, hanem rendszeresen fel kell kapaszkodnia kisebb-nagyobb dombokra is. További pozitívum, hogy miután nem kell állandóan magas fordulatszámon pörgetni a motort, így magának az erőforrásnak az élettartama is meghosszabbodik.

Ezzel a módszerrel csökkenthető a kamion fogyasztása

Nem csak a technikán múlik a dolog

Bár kétségkívül fontos szempont, hogy megfelelően legyen optimalizálva a kamion motorja, van még más szempont is, ami befolyásolja a fogyasztást. Az emberi tényezőnek is óriási a szerepe.

Ahhoz ugyanis, hogy valóban csökkenjen a kamion üzemanyag-fogyasztása, természetesen arra is szükség van, hogy a sofőr megfelelő stílusban vezessen. Egy tapasztaltabb, jobb érzékekkel rendelkező sofőr a fogyasztás tekintetében sokkal látványosabb megtakarítást tud elérni, mint egy kezdő vagy temperamentumos vezető.

Mi a garancia, hogy a chiptuning beválik?

Ahogyan az élet minden területén, úgy a chiptuning kapcsán is fontos az, hogy alaposan fontoljuk meg, kit választunk. Legyünk kellően körültekintőek, ne hamarkodjuk el a dolgot. Nem feltétlenül a legolcsóbb ajánlatot kell keresni ebben az esetben, mert a chiptuning nem gyerekjáték.

Ne bízzunk az ismerősök, bizonytalan források ajánlásaiban sem. Járjuk körül mi magunk a dolgot. A nem megfelelő motoroptimalizáció ugyanis súlyos károkat eredményezhet.

Az a lényeges, hogy az adott cég milyen módszerrel dolgozik és mekkora a tapasztalata. Érdemes utánanézni, hogy milyen véleménnyel vannak az adott chiptuningra szakosodott vállalkozásról az ügyfelek és milyen referenciái vannak.

Ha jól döntünk, akkor évek alatt temérdek üzemanyagot spórolhatunk meg, ami nemcsak pénzben jelentős, hanem a környezet terhelésének szempontjából is pozitív lépés.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei