Fontos tudnivalók zárcseréhez

2024.10.14
Címkék:

Sokak számára igazi kihívást jelent a bejárati ajtó zárjának cseréje, pedig ez nem feltétlenül akkorra ördöngösség, mint elsőre látszik, csak pár dolgot kell hozzá tudni tulajdonképpen.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ha a régi zár meghibásodott, és pont olyannal szeretné pótolni, a helyzet eggyel egyszerűbb, viszont érdemes elgondolkodni akár azon is, hogy a Zárdiszkont - Online zárszaküzlet okos ajtózárak közül válasszon egyet.

Fontos tudnivalók zárcseréhez

Mikor kell zárat cserélni?

 

A zárcserének otthona bejárati ajtaján általában három racionális oka lehet: legsürgősebb eset, ha a meglévő szerkezet meghibásodott. Szintén igen kellemetlen, ha a jelenlegi zárral nem érzi biztonságban magát, a harmadik pedig ha a meglévő zár használata nehézkes, kényelmetlen.

 

A záraknak három alapvető típusa van: a kulcsos, a cilinderes, illetve a toalettzár. A legtöbb bejárati ajtón – remélhetőleg az önén is – egy cilinderes, többpontos zár található, ami azt jelenti, hogy a hengerzárbetét külön cserélhető. Meghibásodás esetén sokszor elég csak ezt cserélni, ami sokkal egyszerűbb és költségkímélőbb, mintha az egész szerkezetet mozgatni kéne.

 

Fő a biztonság!

 

A bejárati ajtó zárjának legfontosabb feladata, hogy otthonunk és értékeink biztonságát garantálja. Elég csak úgy éreznünk, hogy ezt a feladatot nem látja el, már indokolt lehet a csere, hiszen senki sem szeret rettegni. Ha például az Ön bejárati ajtaját egy hagyományos, egypontos zár védi, ne habozzon cselekedni, mert félelmei valóban indokoltak.

 

Az alapvetésnek manapság már a többpontos zárszerkezetek számítanak, hiszen a több zárási pont komoly védelmet jelent a gyakori betörési módszer, a felfeszítés ellen, sok betörő, amikor megpillant egy ötpontos zárat, azonnal feladja a próbálkozást.

 

Viszont a legjobb zár is kevésnek bizonyul, ha a zárbetét gyenge, és könnyű eltörni, vagy éppen savval szétmarni. A bejárati ajtózár esetében mindig rendszerben kell gondolkodni, hiszen egy ajtó feltörése pontosan addig tart, amíg a leggyengébb pont megadja magát, és az illetéktelen behatolók jellemzően szakemberek, akik ezt a pontot jellemzően könnyedén felfedezik.

 

Amikor az egész szerkezetet cserélni kell

 

Mint már említettük, van, amikor a zárbetét okoz meghibásodást, és elég csak ezt cserélni, a zárszerkezet maradhat nyugodtan a helyén, már ha kellő biztonsági szintet képvisel. Viszont az is előfordul – szerencsére ritkábban – hogy tényleg az egész szerkezetet cserélni kell.

 

Az mindig alapszabály, hogy a biztonsági szintből nem szabad alább adni, tehát egy ötpontos zárat nem cserélünk gyengébbre, arra viszont egy ilyen kellemetlenség megfelelő alkalmat kínálhat, hogy növeljen otthona biztonságának színvonalán.

 

A zár ki- és beszerelése nem ördöngösség, főleg ha ugyanazt a modellt szeretné beszerelni, viszont mégis érdemes szakembert hívni. Először is lehet, hogy felmerül valami váratlan probléma, amire a csináld magad videóban nem tértek ki, másrészt pedig a hozzáértő szem mindig szolgálhat valami olyan megoldási javaslattal, ami Önnek, laikusként, biztosan nem jutott volna az eszébe.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei