Forradalmi változtatások érkeznek a Siri-ben

2024.06.08| 9to5mac
Címkék:

apple

,

ios

,

siri

,

ios 18


Az Apple a WWDC 2024-en várhatóan számos új mesterséges intelligencia funkciót jelent be, amelyek forradalmasíthatják a Siri-t és az iOS 18-at.

A technológiai világ izgatottan várja a jövő heti WWDC 2024-et, ahol az Apple várhatóan számos új mesterséges intelligencia (AI) funkciót jelent be készülékeihez. A pletykák szerint a vállalat célja, hogy a generatív AI-t felhasználva forradalmasítsa a Siri-t, a felhasználók mindennapi életét megkönnyítve.

Forradalmi változtatások érkeznek a Siri-ben

João Bortolotti dizájner bemutatott egy koncepciót, amely megmutatja, milyen lenne, ha Siri képes lenne olvasni és interakcióba lépni a képernyőn megjelenő tartalmakkal. Ez az elképzelés nemcsak izgalmas, hanem a Siri potenciális jövőbeli képességeinek határtalan lehetőségeit is felvázolja. "Hiszem, hogy az Apple az LLM-ek (Large Language Models) és a Shortcuts Actions erejét felhasználva élő automatizmusokat hozhat létre, és átlátható módon adhat komplex válaszokat, megvédve magát a modellek hallucinációitól" - mondta Bortolotti.

Az egyik Bortolotti által bemutatott példa szerint a felhasználók megkérhetik Sirit, hogy "összegezze az árakat", amelyek egy alkalmazásban vagy weboldalon jelennek meg. Siri ekkor beolvasná a tartalmat, azonosítaná az árakat, és megmutatná az eredményt. Egy másik forgatókönyv szerint Siri összefoglalhatna egy nyitott dokumentumot, ezzel időt és energiát spórolva a felhasználóknak.

Forradalmi változtatások érkeznek a Siri-ben

Az év elején az Apple bemutatott egy új nyelvi modellt, a ReALM-et (Reference Resolution As Language Modeling), amely képes a felhasználó képernyőjén megjelenő információk olvasására, mindezt helyben, az eszközön. Ez a technológia alapja lehet a Siri fejlesztéseinek, amelyekről Bortolotti is álmodott.

A Bloomberg jelentése szerint a Siri a mesterséges intelligencia segítségével hamarosan képes lesz dokumentumok megnyitására, jegyzetek áthelyezésére, e-mailek törlésére vagy cikkek összefoglalására. "Például megkérhetik Sirit, hogy foglaljon össze egy felvett megbeszélést, majd egyetlen kéréssel elküldheti azt SMS-ben egy kollégának" - áll a jelentésben.

Az Apple tervei szerint ezek a funkciók "Apple Intelligence" néven lesznek elérhetők, ami okos módja az "AI" rövidítés kihasználásának. Az iOS 18-ban a Siri fejlesztései mellett olyan AI-funkciókat is találunk majd, amelyek összefoglalhatják az értesítéseket és üzeneteket, automatikus válaszokat hozhatnak létre beszélgetésekhez, új emojikat generálhatnak, hangfelvételeket írhatnak át, és fotókat szerkeszthetnek.

 
@thejoaovitor bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Az Apple Intelligence az adott feladattól függően az eszközön és a felhőszervereken működő képességek kombinációjából fog állni, biztosítva a felhasználók számára a lehető legjobb élményt és adatvédelmet.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei