Aki ételt ad, szeretetet ad - tartja a mondás. Épp ezért nem véletlen, hogy a konyha az otthonunk lelke, az egyik közösségi központja.
További friss Telefongurus hírek erre!
Így van ez a családi összejövetelek és a baráti bulik alkalmával is. Ahhoz azonban, hogy a hétköznapok és a kivételes alkalmak is jól sikerüljenek, ízletes fogásokra is szükség van.
Ahhoz pedig, hogy a lehető legkevesebb időt tölthessük főzéssel, professzionális tűzhelyre van szükségünk. Ez a kulcsa annak is, hogy ínycsiklandozó ételeket tehessünk saját magunk és szeretteink számára az asztalra. A modern technika fejlődésének hála, az indukciós főzőlapok minden igényünknek megfelelnek.
Az idő főzés közben is fontos szempont
A hétköznapjainkat rendszerint a rohanás jellemzi. Munka után sokszor jólesne a meleg vacsora, de túl időigényes elkészíteni. Épp ezt a problémát orvosolják az elektromágneses indukcióval működő főzőlapok. Amint bekapcsoljuk a készüléket és ráhelyezzük a zónára a megfelelő lábast, a tűzhely azonnal melegíteni kezd. Ez a titka annak, hogy több liter vizet is pillanatokat alatt felforral az indukciós tűzhely.
Ha a hűtőből kivett ételt szeretnénk felmelegíteni, az indukciós főzőlapon gyorsabban és hatékonyabban tehetjük ezt meg, mint a mikrohullámú sütőben. Ráadásul nagy eséllyel egyenletesebb is lesz a hőeloszlás. Így tehát sokkal hatékonyabban és időt megtakarítva főzhetünk és melegíthetünk, ami kényelmesebbé teszi a mindennapjainkat.
A konyhában is első a biztonság
A sebesség nem csupán a melegítéskor jelentős szempont, amikor főzünk. A biztonság és az energiatakarékosság tekintetében sem mindegy, hogy milyen gyorsan hűl le a főzőlapunk. Amíg a kerámia főzőlap lassan tér vissza a szobahőmérsékletre, az indukciós készülék esetében ez hamar megtörténik. Ugyanis amint levesszük a lábast a főzőzónáról, az azonnal elkezd lehűlni, ami számos előnnyel jár.
Egyrészt a kifröccsent étel kisebb eséllyel ég rá a főzőfelületre, mivel az nem tűzforró. Ha akár mi, akár a családban élő gyermek hozzáér a főzőzónához, kisebb az égés veszélye. Sőt, önmagában a nyílt láng hiánya is biztonságosabbá teszi az indukciós főzőlapokat. Az onlineMárkaboltok Gorenje készülékeivel energiát és pénzt takarítunk meg, hiszen a szükségesnél egy perccel sem működnek tovább a főzőlapok.
Így tartsuk karban az indukciós főzőlapunkat
A konyhában rendkívül jelentős szempont a higiénia biztosítása. Nem kivétel ez alól a főzőlap sem, amely fokozottan ki van téve a szennyeződésnek. A gáztűzhelyek rácsait és gázrózsáit nem könnyű tisztán tartani, az alakjuknak köszönhetően. A sima felületű indukciós főzőlapokat azonban könnyedén letakaríthatjuk.
A boltok polcain számos, speciálisan ezekre a tűzhelyekre tervezett tisztítószert találunk. A makacs szennyeződéseket különleges kaparóvassal távolíthatjuk el, amely nem karcolja meg a főzőlap felületét. Az indukciós főzőlap igazán praktikus választás minden konyhában.