Hamarosan érkezik a Mac mini első nagyobb frissítése 2010 óta

2024.08.08| 9to5Mac

Az Apple hamarosan bemutatja az első jelentős átalakításon átesett Mac minit, amely kisebb és modernebb dizájnt kap, miközben erősebb belsővel lesz elérhető.

Az Apple rajongói számára izgalmas hírek érkeztek: a Bloomberg jelentése szerint a vállalat a Mac mini első jelentős átalakításán dolgozik a 2010-es modell bemutatása óta. Az új Mac mini várhatóan már idén megjelenik, és a jelenlegi modellhez képest jelentősen kisebb lesz. A tervek szerint az új dizájn az Apple TV-hez hasonló formavilágot követ majd, így kompaktabb és modern megjelenésre számíthatunk.

A jelentés alapján az Apple kétféle konfigurációval készül: az egyik az új M4-es chippel, míg a másik az erősebb M4 Pro chippel lesz felszerelve. Mindkét változat legalább három USB-C porttal, egy HDMI-porttal és a tápkábellel rendelkezik majd. Az M4 Pro modell több RAM-mal és erősebb grafikával is kérhető, így azok számára ideális választás lehet, akik komolyabb teljesítményre vágynak.

Bár a méretcsökkentés jelentős, a források szerint az új Mac mini magasabb lehet, mint a jelenlegi modell, amely 1,4 hüvelyk (3,58 cm) magas. Az Apple TV 4K aktuális méreteihez képest az új Mac mini még mindig nagyobb lesz, de az alapterülete csökken, ami praktikusabb elhelyezést tesz lehetővé.

Hamarosan érkezik a Mac mini első nagyobb frissítése 2010 óta

Mark Gurman, a Bloomberg jól ismert Apple-elemzője szerint a készülék fejlesztésében részt vevő személyek elmondták, hogy az új Mac mini lényegében egy iPad Pro egy kis dobozban. Ez a megoldás az Apple saját szilíciumának alacsonyabb energiaigényét használja ki, így a készülék hatékonyabbá válik.

Jelenleg a Mac mini M2 és M2 Pro konfigurációkban kapható, legutóbbi frissítését 2023 elején kapta. Az ár jelenleg 599 dollártól indul, de az új modell előállítása olcsóbb lehet. Ugyanakkor nem biztos, hogy az Apple továbbadja ezeket a megtakarításokat a vásárlóknak.

A Bloomberg jelentése megerősíti, hogy az Apple a következő egy évben tervezi frissíteni a teljes Mac termékcsaládot az új M4-es chipekkel, kezdve a Mac mini, iMac és MacBook Pro modellekkel még idén. A Mac Pro, Mac Studio és MacBook Air modellek pedig várhatóan 2025-ben csatlakoznak az átálláshoz.

Az Apple rajongók számára izgalmas évnek ígérkezik az idei, hiszen számos újítás érkezik a kedvenc eszközökhöz, érdemes tehát figyelemmel kísérni a további híreket!

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei