Hazárdjáték vagy célravezető defektes gumival közlekedni?

2022.07.11
Címkék:

Mit lehet tenni az autógumi defektjének észlelése után? Szabad-e egyáltalán defektes gumival tovább közlekedni?

Vagy ez teljességgel nem ajánlott lépés, és inkább másfajta megoldásban érdemes gondolkodni?

Kulcsfontosságú kérdésekről van szó, amelyekkel ideális esetben minden autósnak tisztában kellene lennie. Pontosan ezért szentelünk külön bejegyzést annak, hogy választ adjunk rájuk.

Mennyire reális elképzelés egyáltalán továbbautózni egy defektes autógumival?

A lehetőségek értelemszerűen nagyban összefüggenek azzal, hogy milyen mértékű maga a defekt. Ha nemkívánatos módon sikerül beleszaladni a gumiabroncs súlyosabb sérülésébe, az sokszor önmagában kizárja a továbbhaladás lehetőségét.

Ilyenkor nincs mese, többek között az Olcsobbgumi.hu személygumi kínálatát végiglapozva meg lehet azt nézni, hogyan tudjuk lehetőleg minél hamarabb kivitelezni a gumiabroncsok cseréjét.

Némileg bonyolódik a helyzet akkor, ha a defekt mértéke aránylag csekélyebb. Ilyenkor sietősen, időpontra autózva vagy például kedvezőtlen időjárási viszonyok között felmerülhet az opció, hogy egyszerűen hajtsunk tovább. Nézzük meg, mennyire ajánlott ez!

Hazárdjáték vagy célravezető defektes gumival közlekedni?

Mennyire hazárdjáték a defektes gumival való közlekedés?

Nincs mit szépíteni a dolgon, sérült és defektes autógumival közlekedni meglehetősen rizikós dolog. Ennek az oka pedig borzasztó egyszerű. Ahogy bekövetkezik a defekt, onnantól kezdve az autógumi fizikai tulajdonságai drasztikusan képesek megváltozni.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Pikk-pakk eljuthat odáig a dolog, hogy már korántsem képes biztosítani menet közben a szükséges stabilitást és úttartást. Különösen nagyobb sebességet választva, amikor minden felgyorsul és kockázatosabbá válik.

Nem beszélve a fékútról, ami drasztikusan megnövekedhet. Illetve ott van még annak az lehetősége is, hogy a sérült vagy defektes autógumi állapota kilométerről kilométerre romlik tovább. Egész egyszerűen nem racionális döntés ezt kockáztatni.

Mi a teendő, ha észrevettük valamelyik autógumi sérülését?

Mindenekelőtt érdemes egy biztonságos helyre félreállni, ahol meg tudjuk oldani a következő lépést. A defektes gumit célszerű azonnal lecserélni az autó tartozékaként rendelkezésre álló pótkerékre.

Fontos, hogy ez még nem jelenti a dolog teljes körű megoldását. Ha lecseréltük a kereket, utána ideális esetben vezessen az első utunk a legközelebbi gumiszervízbe. Útközben figyeljünk rá, hogy egy pótkeréknél a választott sebesség mindenképp legyen alacsonyabb a szokottnál, hogy az autó vezetése nem jelentsen újfent kockázati faktort.

Innentől kezdve pedig már nagymértékben a szervízben kapott visszajelzésen múlik a dolog. Elképzelhető például, hogy a defektes gumiabroncs akár még javítható is. Alternatív esetben pedig nem lesz mire várni, a gumicsere jelentheti a leginkább racionális lépést.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei