Hogyan takaríts meg pénzt hatékonyan?

2023.05.24
Címkék:

A spórolás manapság sokaknak lett kardinális kérdés. A válság, a járvány bizony megdolgoztatta az anyagiak terén sokak pénztárcáját.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Tehát már csak azért is megéri spórolni, illetve félretenni, mert nem tudjuk, mi jöhet még mindezek után. Hogyan lássunk neki?

Hogyan takaríts meg pénzt hatékonyan?

Szanáljuk ki a felesleges költéseinket!

Az ember szinte észre sem veszi, hogy mennyit képes költeni teljesen feleslegesen. Egy kóla a városban minden bevásárláskor, egy csoki munka után, egy kávé a kollégával minden nap és máris tízezreket dobtunk ki az ablakon. Pedig ezekre egyikre sincs szükségünk, sőt igazából csak megszokásból vesszük őket, nem azért, mert rászorulnánk. Viszont ezek a napi szintű párszázas kiadások bizony hó végére akár több tízezer forintos összegre is dagadhatnak. Tehát az első lépés a spórolás felé az, ha megszüntetjük, de legalábbis redukáljuk a felesleges kiadásainkat. A rejtett kiadásokra is érdemes odafigyelnünk. Ha nem használjuk az előfizetéses tévé mind a hatszáz csatornáját, akkor lehet, hogy elég lesz háromszáz is. Váltsunk tehát olcsóbb előfizetésre.

Gondoljuk át a költéseinket!

Habár például a Media Markt akciós újság elképesztő ajánlatokat rejt, mégis érdemes átgondolnunk, hogy tényleg akarunk-e új tévét, vagy ráér később is. Ha mindenképp elkerülhetetlen a műszaki cikkek cseréje, akkor viszont tényleg várjuk meg inkább az akciókat. Az említett áruházban például jelentős kedvezményeket foghatunk ki a minőségi műszaki cikkeknél, érdemes tehát türelmesnek lennünk.

Legyen hova takarékoskodni

Havi szinten a bevételünk/fizetésünk legalább húsz százalékát érdemes félretenni például egy takarékszámlára. Ez az az összeg, ami hatékony lehet a spórolás szempontjából is. Természetesen ettől kevesebbet is rakhatunk félre. Viszont ha látványos megtakarítást szeretnénk, érdemes úgy kezelni a megtakarításunkat, hogy maradjon bőven a takarékoskodásra. Viszont arra is figyeljünk oda, hogy ne essünk túlzásokba. A túlzott spórolás sem szerencsés, elvégre az életet élvezni is kell néha, vagyis ne vonjunk azért mindent meg magunktól.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei