Hogyan váljunk ezermesterré?

2022.10.12
Címkék:

Manapság az olyan szakember, aki minőségi munkát végez, megfizethető áron dolgozik, és nem csupán hónapokkal később tudja elvállalni a feladatot, olyan ritka, mint a fehér holló.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Nem csoda, hogy egyre többen állnak neki otthon, saját kezűleg barkácsolni, szerelgetni. 

 

A jó hír, hogy bár senki sem születik ezermesternek, mégis bárki meg tudja tanulni az egyes munkafolyamatok csínját-bínját. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, és be kell szerezni a megfelelő eszközöket is. 

 

Vásároljunk jó minőségű szerszámokat!

 

Szerszámok nélkül még a legnagyobb tudású ezermester sem tud mihez kezdeni (hacsak véletlenül nem MacGyver-nek hívják az illetőt), ezért az első és legfontosabb, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközök.

 

Nézzünk szét a finnshop.hu-n a Fiskars Hardware termékek kínálatában, hiszen a gyártó ezt szériát egy fogyasztói kérdőív eredményei alapján alkotta meg! A kutatás során arról kérdezték a vásárlókat, hogy melyek a legfontosabb kritériumok egy szerszámmal kapcsolatban. A kapott válaszok kiértékelése után megkezdődhetett a tervezés, majd a gyártás. 

 

A Hardware termékek között találhatóak kések és pengekések, lemez- és csapszegvágók, ollók, fűrészek, kalapácsok, bontószerszámok, illetve csákányok és emelőrudak is. A termékek mindegyike a finn gyártótól megszokott kiemelkedő minőséget képviseli, így a kezdő ezermesterek is könnyedén tudnak majd dolgozni velük. Az egyszerű használhatóság mellett természetesen a strapabíróság és az időtállóság is alapvető követelmény. 

Hogyan váljunk ezermesterré?

Tanuljunk a tapasztaltabbaktól!

 

Nem elég, ha vásároltunk egy profi szerszámkészletet, hisz azt meg kell tanulni használni is. A legjobb, ha ehhez olyasvalakitől kérünk segítséget, aki otthonosan mozog az adott területen, netán ez a szakmája is. 

 

Ha van például egy asztalos ismerősünk, akkor tőle nagyszerűen elleshetjük a faanyagok megmunkálásának alapjait, ha pedig egy barátunk zárszereléssel foglalkozik, akkor biztosan szívesen megmutatja, hogyan lehet könnyen kicserélni egy elromlott ajtózárat. Ugyanígy megismerhetjük a duguláselhárítás, vízvezetékszerelés vagy a bútorjavítás alapjait is. 

 

Ha nincs, akitől személyesen tanulhatnánk, akkor az interneten is találhatunk oktatóvideókat, de ezekkel legyünk óvatosak, hisz az online térben nem mindenki szakember, aki annak mondja magát. Egy-egy munkafolyamathoz kapcsolódóan mindig nézzünk meg több tartalmat is, különböző forrásokból!

 

Gyakoroljunk, hogy fejlődhessünk!

 

Valódi ezermesterré válni hosszú évek munkája, ez idő alatt pedig rengeteget kell gyakorolni. Először mindig kezdjünk az egyszerűbb feladatokkal, például javítsunk meg egy nyikorgó szekrényajtót vagy egy kilazult kilincset! Ha ezek már nagyon jól mennek, akkor belevághatunk a bonyolultabb műveletekbe is.

 

Az elektromos eszközök javításába azonban ne kezdjünk bele szaktudás és gyakorlat nélkül, ugyanis nemcsak teljesen tönkretehetjük a készüléket, hanem akár áramütést is szenvedhetünk, vagy egy zárlattal lakástüzet okozhatunk! Ezt tényleg bízzuk inkább szakemberre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei