Hogyan verték át több mint egy évig az Apple-t?

2024.07.22| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

app

,

kalóz

,

streaming


Így trükközött egy hamis videó streaming alkalmazás az App Store-ba való bekerüléssel.

Gyakran hallunk arról, hogy egy Android alkalmazásban találnak kártevőt, amely valahogy megkerülte a Google Play Protect védelmi réteget. A Kaspersky kiberbiztonsági cég szerint tavaly több mint 600 millió alkalommal töltöttek le kártevőt a Google Play Áruházból. Az Apple-t is néha behúzzák fejlesztők, akik megpróbálják átverni a vállalatot, hogy alkalmazásukat az App Store-ban listázzák.

Egy alkalmazás, amelyet az Apple nemrég távolított el az App Store-ból, sikeresen becsapta az App Store Review csapatát, éveken át az iOS alkalmazásboltból lehetett letölteni. A fejlesztő az úgynevezett 'UI switcheroo' technikát alkalmazta. Az alkalmazás, amelynek neve "Collect Cards: Store box" volt, látszólag egy olyan app volt, ahol az iPhone felhasználók fotókat és videókat tárolhatnak és kezelhetnek. Eddig minden rendben van, bár megjegyezzük, hogy a natív Fotók alkalmazás és a Google Fotók alkalmazás is kiválóan működik iOS-en.

Az alkalmazás App Store listázása nem árult el sokat róla, és a képernyőképek is azt mutatták, hogy az alkalmazás a felhasználók fotóinak és videóinak tárolására szolgál. Azonban a "Collect Cards: Store box" alkalmazásnak volt egy sötét oldala is, amely segítette abban, hogy a brazil App Store-ban a második legtöbbet letöltött ingyenes alkalmazás legyen. Ez önmagában is figyelmeztető jelzés lehetett volna az Apple számára, hiszen nem várnánk, hogy egy viszonylag egyszerű kinézetű fotó- és videótároló alkalmazás szinte "kötelező" státuszt érjen el egy országban.

Hogyan verték át több mint egy évig az Apple-t?

Az alkalmazás először meghatározta a felhasználó helyzetét, mielőtt teljesen betöltődött volna. Az Egyesült Államokban az alkalmazás egy alapvető fotó- és videótároló alkalmazás felhasználói felületét töltötte be. Más régiókban, például Brazíliában, a program egy kalóz streaming szolgáltatásként működött, amely Disney+, Netflix, Amazon Prime Video és HBO Max tartalmakat sugárzott. Hogy igazán pofátlan legyen, még az Apple TV+ tartalmait is megjelenítette.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Amikor az Apple az alkalmazást az Egyesült Államokban vizsgálta, csak egy ártalmatlan fotó- és videótároló alkalmazást látott. Más piacokon, ahol az Apple nem ellenőrizte, az alkalmazás egy gonosz szuperhőssé vált, amely streaming tartalmat terjesztett, amit a felhasználóknak általában meg kellett volna vásárolniuk, hogy megtekintsék. 

Az Apple a "Collect Cards: Store box" alkalmazást azután távolította el, hogy a 9to5Mac cikke megjelent róla, és reméljük, hogy az Apple megváltoztatta az alkalmazás ellenőrzési folyamatát, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg hasonló eset.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei