Így változtatja meg a jelszókezelésünket ez az újítás

2024.09.19| 9to5Google

A Google Jelszókezelő legújabb frissítése lehetővé teszi a jelszókulcsok mentését asztali Chrome böngészőkben is, még egyszerűbbé téve a hitelesítési folyamatot.

A Google folyamatosan dolgozik a jelszavak és hitelesítési folyamatok egyszerűsítésén, miközben magas szintű biztonságot nyújt felhasználói számára. Ennek újabb lépése a Jelszókezelő fejlesztése, amely mostantól lehetővé teszi a jelszókulcsok asztali Chrome-ban történő mentését is. Korábban ez a funkció csak Android készülékeken, a Play szolgáltatásokba épített Google Jelszókezelőn keresztül volt elérhető. A jelszókulcsok laptopon való használata egy QR-kód beolvasását igényelte, amelyet az Androidos eszközzel lehetett elvégezni.

Így változtatja meg a jelszókezelésünket ez az újítás

A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Google Jelszókezelő már több platformon is támogatja a jelszókulcsok mentését. Ezek közé tartozik a macOS, Windows, Linux, illetve a ChromeOS, amely jelenleg béta tesztelés alatt áll. Emellett a Google ígéretet tett arra, hogy az iOS-támogatás is hamarosan elérhetővé válik. Ennek köszönhetően a jelszavas hitelesítési folyamat asztali gépen is egyszerűbbé vált: elegendő az ujjlenyomat beolvasása, vagy a készülék jelkódjának megadása, ahelyett, hogy bonyolult jelszavakat kellene megjegyezni és beírni.

Az új funkció használata során, amikor a felhasználó egy új jelszót ment az asztalon, a "Létrehozás" gombra kattintva meg kell adnia egy hatjegyű helyreállítási PIN-kódot. Ez a PIN szükséges ahhoz, hogy a mentett jelszót bármely eszközön el lehessen érni. A PIN-kód különösen hasznos akkor, ha a felhasználó egy új eszközön szeretné használni a jelszókulcsot, és az Android képernyőzárja is be van kapcsolva.

Így változtatja meg a jelszókezelésünket ez az újítás

A Google hangsúlyozza, hogy a helyreállítási PIN-kód egy további biztonsági réteget ad hozzá a jelszókulcsok védelméhez, ezzel biztosítva a végponttól végpontig történő titkosítást. Ezáltal garantálják, hogy senki más nem férhet hozzá a felhasználó jelszókulcsaihoz, még akkor sem, ha a kulcsokat több eszközön használják.

A Jelszókezelő fejlesztései nem állnak meg itt. A Google a közelmúltban bevezette a jelszókulcsokkal való jelentkezést a fejlett védelmi programban is. Továbbá az Android 15 operációs rendszerben és a Wear OS 5 platformon is megjelennek a jelszókulcsok használatát támogató funkciók. Az újítások részeként pedig a Jelszókezelőben mostantól elérhető a családi megosztás funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók megosszák mentett jelszavaikat családtagjaikkal.

Így változtatja meg a jelszókezelésünket ez az újítás

A Google Jelszókezelő emellett egy vizuális frissítésen is átesett az Android rendszerben, amely a Material You dizájnnyelv elemeit hozta be az alkalmazás felületére. Ez a megjelenés nemcsak modern és letisztult, hanem segít abban is, hogy a felhasználók könnyebben navigáljanak az alkalmazáson belül, és gyorsan hozzáférjenek mentett jelszavaikhoz.

Összességében a Google folyamatos fejlesztései jelentősen megkönnyítik a jelszavak kezelését és biztonságos tárolását, különösen az asztali számítógépes felhasználók számára. Az új funkciók, mint például a jelszókulcsok mentése több platformon, a helyreállítási PIN-kód bevezetése és a családi megosztás mind azt célozzák, hogy a felhasználói élmény egyszerűbb és biztonságosabb legyen.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei