Ilyen kamerákkal érkezik az iPhone 16

2024.05.12| 9to5mac

Fedezd fel az iPhone 16 Pro új kameratulajdonságait és fejlesztéseit, melyek még több részletet és életteliséget varázsolnak fényképeidhez!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az új Apple iPhone 16 Pro és Apple iPhone 16 Pro Max készülékek mindegyike kap egy frissített, 48MP-es ultraszéles kamerát idén. Ez jelentős előrelépés lesz a jelenlegi 12 MP-es Ultra Wide kamerához képest az iPhone 15 Pro esetében.

A változás azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro ultraszéles kamerája sokkal jobb lesz, szinte minden fényviszonyban tökéletes képet fog tudni alkotni, különösen gyenge fényviszonyok között. A képek részletesebbek lesznek, a színek javulnak, miközben a nagyobb felbontás több lehetőséget kínál majd a szerkesztéshez és utómunkához.

Az iPhone 16 Pro 48MP-es ultraszéles kamerája jelentős fejlesztéseket hozhat a térbeli videófelvétel terén is. Ez a funkció a fő és az ultraszéles objektívek kombinációján alapul, és az új 48MP-es Ultra Wide kamerával lehet, hogy az iPhone 16 Pro térbeli videót 4K felbontásban is rögzíthet. Jelenleg az iPhone 15 Pro csak 1080p felbontásban rögzíthet térbeli videót.

Ilyen kamerákkal érkezik az iPhone 16

Bővített optikai zoom

Jelenleg az iPhone 15 Pro Max egy új tetaprizma kameratervezést használ, amely 5x optikai zoomot és 25x digitális zoomot tesz lehetővé. Az iPhone 16 sorozattal azonban az Apple kiterjeszti az új tetaprizma kamerát a kisebb iPhone 16 Pro modellekre is. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max is legalább 5x optikai zoomot és 25x digitális zoomot fog kínálni.

Azonban van egy másik érdekesség: egy kétes forrásból származó pletyka azt sugallja, hogy az iPhone 16 Pro Max rendelkezni fog valamiféle "periszkóp ultra-hosszú távolságú kombinációval". Ez lehetővé tenné az 5x-nél nagyobb optikai zoomot, de jelenleg csak egyetlen forrásból származó információ, és az elmúlt évben nem került megerősítésre.

Ilyen kamerákkal érkezik az iPhone 16

Tükröződésmentes bevonat

Az egyik probléma, amit minden telefonos fotós valószínűleg jól ismer, a lencse tükröződése, amikor erős fényviszonyok között fotóznak. Ez a probléma váratlan lencsetükröződési belső fényvisszaverődésekhez vezet a képeken. Ez egy olyan hardverprobléma, amely számos kamerát érint a piacon, de az Apple állítólag dolgozik a megoldáson az iPhone 16 Pro esetében.

Egy pletyka szerint az Apple új  ALD lencsebevonat-technológiát tesztel az iPhone 16 Pro esetében. Ez a tükröződésmentes bevonat alkalmazható lenne az iPhone 16 Pro kameráinak lencséire a belső tükröződések hatásainak minimalizálása érdekében.

Ilyen kamerákkal érkezik az iPhone 16

Frissített fő kamera

Végül az iPhone 16 Pro állítólag egy új fő kameraszenzort fog használni a Sonytól, jobb, gyenge fényviszonyokban nyújtott teljesítmény érdekében.

A Sony legújabb halmozott szenzortechnológiája különválasztja a fotodiódákat és a pixelek tranzisztorait, amelyek általában egyetlen rétegbe vannak egyesítve. Ez lehetővé teszi a fotodiódák számára - azoknak a részeknek, amelyek valójában a fényt rögzítik - hogy lényegesen nagyobbak legyenek ugyanolyan összpontosított pixelmérethez képest. A Sony szerint ez a szenzor kétszer annyi fényt rögzít, mint az eddigi kameraszensorok.

Azonban egy dolog nem világos: hogy ez a következő generációs Sony szenzor mindkét iPhone 16 Pro modellben elérhető lesz-e. Egy Weibo pletyka azt állítja, hogy csak az iPhone 16 Pro Max fogja használni ezt az új, halmozott kamerahardver technológiát.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei