iOS 18: jelentős frissítések és új funkciók

2024.06.03| 9to5mac
Címkék:

ios

,

apple

,

mac

,

frissítés


Az Apple hamarosan bemutatja az iOS 18-at, amely várhatóan jelentős változásokat és új funkciókat hoz magával. Az új frissítés középpontjában a mesterséges intelligencia képességek állnak, de számos más fejlesztésre is számíthatunk.

Mark Gurman, a Power On hírlevél szerzője szerint az Apple az iPhone Vezérlőközpontjának átdolgozására készül az iOS 18 részeként. Az új design frissítéseket tartalmaz majd a "most lejátszott" zenei widgethez és a HomeKit intelligens otthoni vezérlőkhöz.

Változások a Beállítások Alkalmazásban és a Vezérlőközpontban

Gurman szerint a Beállítások alkalmazás új, tisztább felülettel és jobb szervezéssel újul meg, valamint egy sokkal hatékonyabb keresési funkciót kap, amely a macOS-re is érkezik. A Vezérlőközpont pedig egy új zenei widgettel és az intelligens otthoni készülékek működésének javításával frissül.

A jelenlegi Vezérlőközpont dizájnja az iPhone X 2017-es megjelenése óta nem sokat változott, így az átdolgozás már időszerű. Bár Gurman nem részletezte, hogy pontosan mi fog változni, néhány találgatást megtehetünk.

iOS 18: jelentős frissítések és új funkciók

Zenei widget és HomeKit fejlesztések

Jelenleg a hangvezérlők egy kis 2×2 négyzet alakú tálcán találhatók a képernyő jobb felső sarkában. Mivel az aktuálisan lejátszott hanganyag vezérlése gyakran használt funkció, régóta igényelték a felhasználók, hogy a Now Playing UI nagyobb legyen, esetleg albumképet és előrehaladási sávot is tartalmazzon alapértelmezésben. Az iOS 17-ben hosszan kell nyomni a gombot, hogy ezek a további elemek megjelenjenek.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A HomeKit esetében jelenleg az iOS "intelligensen" kiválaszt legfeljebb hat tartozékot, amelyeket a Vezérlőközpont Home szekciójában jelenít meg. A dupla szélességű Home csempére kattintva a Home alkalmazás mini-verziója is megjelenik, ahol a kedvenc tartozékokat a szoba szerint rendezhetjük.

Ez az automatikus elrendezés azonban gyakran nem felel meg a felhasználók igényeinek, és az elrendezés látszólag véletlenszerűen változhat, ami megnehezíti a gyakori vezérlők, például a nappali világítás vagy a termosztát használatát. Sokkal praktikusabb lenne, ha a felhasználók manuálisan kiválaszthatnák, hogy mely tartozékokat szeretnék a Vezérlőközpontban látni, és ezek egy fix elrendezésben mindig elérhetők lennének. Ha ezeket a csempéket nagyobb méretűvé tennék, az szintén javítaná a használat egyszerűségét.

iOS 18: jelentős frissítések és új funkciók

Összegzés

Az iOS 18 jelentős frissítésekkel érkezik, amelyek középpontjában a mesterséges intelligencia képességek állnak, de számos más területen is várhatók fejlesztések. Az új Beállítások alkalmazás és a Vezérlőközpont átdolgozása, különösen a zenei widget és a HomeKit vezérlők frissítései, jelentős előrelépést hozhatnak a felhasználói élményben. Az Apple rajongók izgatottan várják, hogy milyen újításokat hoz az iOS 18.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei