Itt az Apple elvetemült ötlete: ez lesz a siker kulcsa számukra?

2024.10.24| PhoneArena

Oscar Wilde egyszer azt mondta: "A becsvágy az utolsó menedéke a bukásnak", és pontosan ez jut eszembe, amikor az Apple az iPhone 17-et "a valaha volt legambiciózusabb termékének" nevezi.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Oscar Wilde szavaival élve: „Az ambíció a kudarc utolsó mentsvára.” Ez a találó mondás jutott eszembe, amikor olvastam az Apple legújabb állítását, miszerint az iPhone 17 lesz a vállalat történetének „legambíciózusabb terméke.” Elgondolkodtató kijelentés ez, különösen annak fényében, hogy az Apple az elmúlt években nem feltétlenül az újításokkal tűnt ki, hanem inkább a meglévő termékek finomításával. De valóban az iPhone 17 lesz az a nagy dobás, amire mindannyian vártunk?

Amikor egy ilyen merész kijelentéssel találkozom, az első gondolatom az: „Igen, nem valószínű.” A második gondolatom pedig… nos, az már nem tűr nyomdafestéket. Hiszen ha jobban belegondolunk, az Apple eddigi legambíciózusabb terméke nem egy még meg nem jelent telefon, hanem egy olyan eszköz, amely már 2007-ben forradalmasította a világot – az eredeti iPhone. Nincs „Pro” vagy „Max” verzió, sem sorszám a neve mögött. Egyszerűen csak iPhone, és ez a készülék valóban átalakította azt, amit a mobiltelefonokról gondoltunk. Steve Jobs bemutatója óta az iPhone szinonimája lett az innovációnak, és új mércét állított fel a teljes iparág számára.

Itt az Apple elvetemült ötlete: ez lesz a siker kulcsa számukra?

Bár az Apple természetesen nem fogja azt mondani, hogy „nincs sok kedvünk” az iPhone 17-hez, különösen, ha ez a legnépszerűbb termékük, a valóság mégis az, hogy az elvárások és az ambíciók egyre nagyobbak, miközben a technológiai újítások tempója lassulni látszik. Azt sem vonom kétségbe, hogy rengeteg munka és gondolat áll az iPhone 17 mögött, de talán túl sok is.

Az Apple-nek talán érdemes lenne megfogadni Elvis Presley örökérvényű tanácsát: „Kevesebb beszéd, több cselekvés.” Ugyanis miközben az Apple nagy terveket szövöget, a versenytársak sem vesztegetik az idejüket. A vállalat jelenleg nincs a legjobb formájában, ami rossz hír lehet a cupertinói óriás számára.

Itt az Apple elvetemült ötlete: ez lesz a siker kulcsa számukra?

Nemrég jelentették be, hogy az Apple nagy átszervezést hajtott végre a hardverfejlesztési osztályán belül. Három vezető lépett előre alelnöki pozícióba, és mindannyian kulcsszerepet fognak játszani az Apple jövőbeni termékeinek fejlesztésében. Az egyik legjobban várt projekt az iPhone 17 sorozat, amelyet Richard Dinh felügyel majd. Az új sorozatról John Ternus, a hardverfejlesztési csoport vezetője kijelentette, hogy „ez lesz a termék történetének legambíciózusabb sorozata” és komoly előrelépéseket ígér. A pletykák szerint egy új prémium modell is érkezhet, amely talán az iPhone 17 Slim/Air/Ultra nevet kapja. Várhatóan jelentős fejlesztésekkel érkezik majd a design, a kamerafunkciók és a feldolgozási technológia terén.

De vajon az iPhone 17 Slim/Air/Ultra képes lesz arra, hogy világszerte sikert arasson? Az első hírek szerint drágább lesz, mint az iPhone 17 Pro Max, ami önmagában is kérdéseket vet fel. A feltételezett kezdő ára 1.299 dollár lesz. Ez már önmagában is elgondolkodtató. Ráadásul a jelenlegi specifikációk alapján nem tűnik kiemelkedőnek.

A szivárgások szerint az iPhone 17 Slim egy 6,65 hüvelykes ProMotion kijelzővel rendelkezik majd, 120 Hz-es frissítési rátával, és egy A19-es processzorral, amelyhez 8 GB RAM társul. Habár a dizájn körüli izgalom nagy, a specifikációk nem igazán nyűgöznek le. A készülék egyetlen hátsó kamerával érkezik, bár lehet, hogy ez változó rekesznyílással bír majd, hasonlóan a Huawei legújabb modelljeihez. Ez mind szép és jó, de az extra funkciók mellett az eszköz felbontása még mindig elmarad a várttól.

Itt az Apple elvetemült ötlete: ez lesz a siker kulcsa számukra?

A vékony kialakítás szintén kérdéseket vet fel. Ha az Apple képes lesz 5,1 mm vastagságot elérni az iPad Pro M4 (2024) esetében, akkor elvárható lenne, hogy ugyanezt a vékonyítást az iPhone 17 Slim/Air/Ultra esetében is megvalósítsák. Jelenleg az iPhone 15 Pro Max 8,25 mm vastag, de még ha a vékonyított iPhone 17 Pro Max is körülbelül 7 mm vastag lesz, az iPhone 17 Slim körülbelül 5 mm-rel így is jelentősen vékonyabb lehet. Az Apple számára kulcsfontosságú lesz, hogy az iPhone 17 Slim/Air/Ultra vastagsága ne haladja meg az 5 mm-t, különösen a versenytársakkal, mint például a Pixel 9 Pro Fold, amely 5,1 mm vastag, és az Honor Magic V3, amely kinyitva mindössze 4,35 mm-es vastagságot kínál.

Az Apple nagy ambíciói szép dolog, de ha ezek az ambíciók nem találkoznak a valósággal, könnyen félresikerülhet a termék. A versenytársak sem pihennek. Az Oppo például már olyan AI megoldásokon dolgozik, amelyek kevesebb energiát használnak, míg a Honor új AI Agent funkciójával kívánja meglepni a piacot. Ezen kívül már nemcsak a Samsung, a Google, az Oppo vagy a Honor vannak előrébb a mesterséges intelligencia terén, hanem olyan márkák is, mint a Vivo és a Xiaomi, amelyek szintén izgalmas újításokkal kísérleteznek.

Itt az Apple elvetemült ötlete: ez lesz a siker kulcsa számukra?

Az iPhone 17 a legambíciózusabb Apple-termék? Szép gondolat, de ne hagyjuk, hogy az ambíciók romba döntsék a valóságot. Az Apple-nek nem elég nagyokat álmodnia, azokat meg is kell valósítania, ha versenyben akar maradni a folyamatosan fejlődő piacon.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei