Itt vannak a legjobb okoskarkötők – frissült a Teszt Plussz Magazin kutatása

2024.09.24| (x)

Az okosórák és az okoskarkötők között évek óta egyre kevesebb a különbség, hiszen ma már egy aktivitásmérő is közel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint drágább társai.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az okosórák és az okoskarkötők között évek óta egyre kevesebb a különbség, hiszen ma már egy aktivitásmérő is közel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint drágább társai.

Itt vannak a legjobb okoskarkötők – frissült a Teszt Plussz Magazin kutatása

 

Ez derült ki legalábbis a Teszt Plussz Magazin kutatásából, amihez megvizsgálták az egész piacot, és összegyűjtötték azokat a termékeket, amelyek garantáltan kielégítik a vásárlók igényeit, ha a legtöbbet szeretnék kihozni a pénzükből.

Néhány gyártó még mindig uralja a piacot

A független kutatásairól ismert magazin hazai és nemzetközi tesztek, fórumok, illetve igazolt vásárlói vélemények felhasználásával arra az eredményre jutott, hogy még mindig vannak olyan márkák, akik abszolút uralják az okoskarkötős piacot.

Ide sorolhatjuk például a Xiaomit, akik különösen erősek a mezőnyben, sőt több termékükkel is jelen vannak a szegmensben, de a nagyszerű okosóráiról ismert Samsung kínálatában egyaránt található figyelemre érdemes aktivitásmérő.

Rajtuk kívül kedvelt márka még itthon az Amazfit, a Honor és a Garmin – utóbbiakat a gyerekeknek szánt okoskarkötők világában is meg kell említeni – de a nemzetközi piacon a Huawei egyaránt hatalmas népszerűségnek örvend.

Itt vannak a legjobb okoskarkötők – frissült a Teszt Plussz Magazin kutatása

Mit kell tudnia egy okoskarkötőnek 2024-ben?

A magazin kutatásából nemcsak a legjobb termékekre derült fény, de azt is megtudtuk, hogy melyek azok az alapvető elvárások, amelyeknek 2024-ben meg kell felelnie egy aktivitásmérőnek. Lássuk ezek közül a legfontosabbakat:

Termékdizájn

Az okoskarkötőket leginkább a termékdizájn különbözteti meg az okosóráktól. Egy igazán jó termék kellően ergonomikus, nem túl nagy és tökéletesen illeszkedik a csuklóra, hogy sportolás, illetve egyéb aktív tevékenység során se zavarja viselőjét.

Kifejezetten előnyös, ha cserélhető szíjjal rendelkezik, hiszen így sportoláshoz egy kényelmes, illetve tartós szilikonszerű megoldást lehet alkalmazni, a hétköznapokban pedig bőrből vagy éppen fémből készült szíjakkal igazíthatjuk a terméket aktuális stílusunkhoz.

Kijelző

Ma már a legtöbb okoskarkötő AMOLED kijelzővel rendelkezik, így képes az Always-on display módra. Bár nem minden gyártó követi ezt az útvonalat, de a többség ebben a technológiában látja a legnagyobb lehetőséget.

Nem véletlenül, hiszen az AMOLED panelek kis méretben is jó felbontást garantálnak, méghozzá kiváló fényerő és láthatóság mellett. A méret tekintetében nagy a szórás, de az 1,4-1,6 hüvelyk teljesen általános 2024-ben.

Üzemidő

Az aktivitásmérőknél nagyon fontos tulajdonság az üzemidő. A jobb modelleknek nem okoz gondot a 14-16 nap biztosítása töltésenként, de tudni kell, hogy ezek jellemzően átlagos felhasználás mellett érhetők el, mindennapi aktív sporttal és folyamatos mérésekkel a számok bátran megfelezhetők.

Védelem

Mivel az okoskarkötőket valamilyen aktivitás mellett alkalmazzuk, ezért esetükben komoly gondot okozhat a sérülékenység. 2024-ben emiatt alapvető elvárás, hogy az aktivitásmérők is tartalmazzanak valamilyen védelmet és vízálló kialakításúak legyenek.

Mérések

Mivel az egészséges életmódunk elősegítése és fenntartása a cél egy okoskarkötővel, ezért elengedhetetlen, hogy pontos méréseket tudjon végezni. A pulzusszám mindennek az alapja, de ezen felül a lépések és az elégetett kalóriák számlálása is rendkívül lényeges.

A nagyobb gyártók általában saját fejlesztésű szenzorokkal biztosítják ezt a felhasználóknak, és egy aktivitásmérőnek ma már legalább a pulzust kellő precizitással kell mérnie.

Funkciók

A funkcionalitás terén szintén magas elvárásaink lehetnek már az aktivitásmérőkkel szemben. A termékeknek több sportmódot kell támogatniuk – gyakran automatizált felismeréssel –, de hasznos, ha van valamilyen digitális segéd, amelyik egyfajta személyi edzőként legalább statisztikákkal tudja segíteni fejlődésünket.

Ezen felül 2024-ben már az okoskarkötők is tudják mérni a stressz szintet, az alvást, sőt a hölgyek esetében a menstruációs ciklus követésének lehetősége egyaránt az alapvető funkciók közé sorolható.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei