Izgalmas őszi programra vársz? Vár a természet!

2023.09.20
Címkék:

Beköszöntött az ősz, de ettől még éppúgy lehet érdekes szabadtéri programokat találni, mint a nyár folyamán.

A strandok helyett azonban érdemes az erdők és nemzeti parkok felé venni az irányt. A következőkben mutatunk néhány izgalmas programot, amire érdemes sort keríteni ősszel!

 

Közeleg a madárvonulások időszaka

 

Remek tippeket olvashatunk az állattartáshoz és állattenyésztéshez kellékeket kínáló AnivetDirect webáruház blogjában azzal kapcsolatban, hova érdemes ellátogatni ebben a szép évszakban.

 

  • A Fertő tó térségében 300 madárfaj van jelen. Rendszeresen szerveznek túrákat a környéken, amikor bárki bepillantást nyerhet az ott élő vízimadarak életébe.

 

  • Évről évre hatalmas érdeklődés övezi a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság daruleső túráit. Egyszerre több ezer madár mozog együtt, ami lenyűgöző látvány.

 

  • Minden év októberének első hétvégéjén esedékes az Európai Madármegfigyelő Napok. Az igazgatóságok lebilincselő programokkal készülnek évről évre. Dinnyésen madarászok vezetésével indulnak túrák, a programban szerepel énekesmadarak meggyűrűzése és szabadon engedése.

 

  • Madárgyűrűzési bemutató szokott lenni a Mátrában, a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomáson, valamint az Ős-Dráva Látogatóközpontban is.

 

  • A Miklósfai-halastavaknál több különböző vízimadár költ előszeretettel, és egyben vonulóhelyüknek is számít.

 

  • Rendszeresen van túra a Kis-Balatonnál is, ahol az országon átvonuló madarak megfigyelésére nyílik lehetőség.

 

  • Nem mindennapi kaland részt venni azon a mocsári túrán, ahol vonuló énekesmadarakat lehet kémlelni a császártöltési Vörös-mocsárban.

Izgalmas őszi programra vársz? Vár a természet!

Betekintés a földtani kincsek érdekes világába

 

Október második hétvégéjén esedékes a Geotóp nap. Ekkor számos túra kalauzolja el az érdeklődőket hazánk földtani kincseinek világába. Azok, akik részt vesznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett geotúrán, bejárhatják a vulkános területek, karsztos vidékek, löszfalak világát. Erre Kapolcs-Henye környékén fog sor kerülni.

 

Nem fog tétlenkedni a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság sem, amely túrát indít Pisznicére. Ott a régi kőfejtők mindennapjaival lehet megismerkedni. Ezenfelül a vándorsólyom fészkelőhelyeit is meg lehet pillantani.

 

Aki nem járt még az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál, annak mindenképpen érdemes részt vennie a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Geotóp napján. Valóságos időutazást lehet tenni a letűnt idők korába.

 

Erdei séták kicsiknek és nagyoknak

 

Számos különböző helyen lehet tanösvény-jellegű erdei sétán részt venni szerte az országban. Ezeken az óvodások és iskolások is betekintést nyerhetnek abba, hogy mivel is foglalkoznak az erdészek. Szó esik egy ilyen sétán a makkvetésről és a fa felhasználásáról egyaránt.

 

A Debreceni Nagyerdő Hetén a tanösvénytúra mellett egészen érdekfeszítő programokat szoktak szervezni. Ezek közé tartoznak az akadályversenyek, a kézműves foglalkozások, a népi játékok, az erdész- és vadásznap, valamint a vadászkutya-bemutató is. Van hát miből válogatni!

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei