John McAfee 500.000 dollárra jósolta a bitcoint

2022.08.10
Címkék:

Sokaknak kezdetben a híres vírusírtóról, majd később egyre furább botrányairól ismert John McAfee 2017. július 17-én érdekes kijelentést tett a bitcoinról.

Azt jósolta Twitteren, hogy a bitcoin három éven belül 500.000 dollárt fog érni. Optimista kijelentés, az biztos, de ez még nem minden…

 

Mi lett a jóslattal?

 

A három év jócskán eltelt, és a bitcoin árfolyamot ellenőrizve a CoinCash oldalán látszik, hogy közelében sem volt a fél millió dollárnak. McAfee számára ennek érdekes következménye lett volna, ugyanis azt ígérte, hogy ha a jóslata nem teljesedik be, akkor élő TV adásban eszi meg a saját nemi szervét. 

 

Szerencsére ettől megkímélte a világot, azonban miután látta, hogy a fél millió dolláros bitcoin árfolyam nem jön össze, arra hivatkozott, hogy igazából ez a kijelentés csak egy csel volt, hogy az egekbe röpítse az árfolyamot.

 

De úgy döntött, hogy újra mond egy nagyot, ezúttal azt állította, hogy “matematikailag lehetetlen”, hogy a BTC 2020. december végén 1 millió dollár alatt legyen. Itt már tanult az előzőből, és nem ígérte meg egyik testrészének az elfogyasztását sem, ha mégsem jönne be, amit mond. Azonban annyira biztos volt az ígéretében, hogy azon követőinek, akik szkeptikusak voltak az újabb jóslattal kapcsolatban, azt javasolta igen erős szavakkal, hogy frissítsék fel a matematikai ismereteiket.

John McAfee 500.000 dollárra jósolta a bitcoint

A bitcoin elárasztja a Twittert

 

Azt, hogy mennyire betörtek a köztudatba is a kriptovaluták és a bitcoin, jól mutatja, hogy mi történt 2020 őszén egy Twitter szavazáson. A híres, amerikai konzervatív befektető, Peter Schiff tett közzé egy kérdést, amelyben a közönségét kérdezte. A kérdést fia bitcoin vásárlása ihlette, és arra volt kíváncsi, hogy vajon neki, egy elismert szakembernek a döntését fogadnák meg, vagy a “bitcoinhívő” gyermekét? A végeredmény minden várakozást felülmúlt, ugyanis a válaszadóknak csak 19%-a választotta az elismert szakembert, 81% inkább a gyerek mellett tette le a voksát.

 

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla alapítója és tulajdonosa sem félénk, ha a kriptovalutákról van szó. Számtalanszor közzétette a pozitív véleményét a témáról, amikor pedig a Dogecoin-ról postol, akkor annak ára jellemzően jelentősen megugrik.

 

A Tesla korábban be is vásárolt BTC-ből, illetve az autók ellenértékének is elfogadta. Musk lelkesedése az utóbbi időben kicsit csökkenhetett, ugyanis 2022-ben a Tesla BTC készletének jó részét eladta, illetve már fizetségképpen sem fogadják el.

 

Nagy nevek, akik hisznek a kriptoban

 

A Winklevoss fivérek, akik meglehetősen elsőrangú befektetők hírében állnak, mélyen hisznek a bitcoin jövőbeli sikerében. Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója pedig egészen odáig megy, hogy állítása szerint a “Bitcoin örök”. 

 

Híres zenészek közül Snoop Dogg és Kanye West is azon a véleményen van, hogy a kriptovalutákkal érdemes foglalkozni. A hazai támogatók közül pedig Sebestyén Balázs, a Rádió 1 műsorvezetője a legismertebb. Ő állítása szerint már 2013 óta foglalkozik a témával, és nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy népszerűsítse a kriptot.



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei