Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12| 9to5 Mac

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Ha nincs sürgősen szükséged egy új iPhone-ra, érdemes várni szeptemberig, hogy megvásárolhasd az iPhone 16-ot vagy hogy az idősebb modellek ára csökkenjen. Íme öt új iPhone 16 funkció, amelyek miatt megéri várni:

Nagyobb kijelzők

Bár az iPhone 16 általános dizájnja hasonló lesz az iPhone 15-höz, az Apple egy jelentős formai változást tervez. Több forrás, köztük a megbízható elemző, Ross Young szerint, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max nagyobb kijelzőkkel rendelkeznek majd, mint elődeik.

Az iPhone 16 Pro várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel érkezik, szemben az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzőjével. Hasonlóképpen, az iPhone 16 Pro Max várhatóan 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, ami növekedést jelent az iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzőjéhez képest.

Ha ezek a pletykák igazak, az iPhone 16 Pro Max lesz a valaha kiadott legnagyobb iPhone. Ez lesz az első változás az iPhone kijelzőméretében az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max 2020-as bevezetése óta.

Jobb üzemidő és gyorsabb töltés

Az egész iPhone 16 sorozat állítólag nagyobb akkumulátorokkal rendelkezik majd. Emellett az iPhone 16 akkumulátora nagyobb energiasűrűséggel bír. Az Apple teszteli az új fémházas akkumulátorokat, amelyek könnyebben cserélhetők lesznek. Az iPhone 16 állítólag gyorsabb töltési sebességet is kínál. Jelenleg az iPhone 16 15W sebességgel tölthető MagSafe segítségével és 27W sebességgel USB-C kábellel. Az egyik pletyka szerint az iPhone 16 Pro támogatja majd a 20W-os töltést MagSafe-fel és a 40W-os vezetékes gyors töltést.

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Apple iPhone 15 akkumulátor kapacitások:

iPhone 15: 3.349 mAh
iPhone 15 Plus: 4.383 mAh
iPhone 15 Pro: 3.274 mAh
iPhone 15 Pro Max: 4.422 mAh

És itt vannak a pletykák szerint az iPhone 16 kapacitásai:

iPhone 16: 3.561 mAh (6,3%-os növekedés)
iPhone 16 Plus: 4.006 mAh (8,6%-os csökkenés)
iPhone 16 Pro: 3.355 mAh (2,5%-os növekedés)
iPhone 16 Pro Max: 4.676 mAh (5,7%-os növekedés)

Új Capture gomb

Mind a négy iPhone 16 modell új Capture gombot kap a kamerához, amely a telefonok jobb oldalán helyezkedik el. A Capture gomb felülete érintésérzékeny lesz. Az iPhone 16 felhasználók balra és jobbra csúsztatva a Capture gomb felületén közelíthetnek és távolíthatnak. Ezenkívül a The Information szerint a felhasználók a gomb enyhe megnyomásával fókuszálhatják a képeket, és az erősebb megnyomással aktiválhatják a zárat.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Apple Intelligence mindenkinek

Az idei WWDC-n az Apple bejelentette az Apple Intelligence-t, egy mesterséges intelligencia funkciócsomagot, amely később idén jelenik meg a platformjain. Az iPhone felhasználók számára azonban ezek a funkciók csak az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max modelleken lesznek elérhetők.

Az ősszel érkező teljes iPhone 16 sorozat azonban állítólag támogatja majd az Apple Intelligence-t egy új chip és több RAM miatt.

Kamera fejlesztések

Több forrás is jelentette, hogy az iPhone 16 Pro ugyanazt az 5x zoom tetraprizmás kamerát fogja használni, amely jelenleg kizárólag az iPhone 15 Pro Maxban található. Ming-Chi Kuo nemrég megerősítette, hogy az iPhone 16 Pro ugyanazzal az 5x zoom kamerával rendelkezik majd, mint a Pro Max.

Kuo azt is elárulta, hogy az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max új Sony kamerás szenzorokat használnak majd a fő kamerához. Jeff Pu elemző szerint az iPhone 16 Pro új 48 MP ultraszéles kamerát fog használni, ami jelentős fejlesztés a jelenlegi 12 MP ultraszéles kamerához képest az iPhone 15 Pro-ban.

Összegzés

Az iPhone 16 sorozat várhatóan szeptemberben kerül bejelentésre és kiadásra. Tervezel frissíteni az iPhone 16-ra vagy az iPhone 16 Pro-ra? Melyik funkciókat várod a legjobban? Oszd meg velünk a kommentekben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei