Kedves iPhone felhasználók: üdv 2010-ben, a Samsung már várt rátok!

2024.09.17| SamMobile

A cikk a SamMobile szerzője, Adnan Farooqui szubjektív véleményét tartalmazza.

“Az életemben sok dolgot természetesnek vettem, de soha nem gondoltam volna, hogy a videó felvételének szüneteltetése az okostelefonomon ilyen lesz. Nemrég tudtam meg, hogy van egy hatalmas réteg - iPhone tulajdonosok -, akik soha nem voltak képesek erre. 

Bár évek alatt sok iPhone-t próbáltam ki, miközben összehasonlítottam őket különféle Samsung eszközökkel, soha nem jutott eszembe ellenőrizni, hogy létezik-e ez a funkció az iPhone-okon, mert valahogy csak feltételeztem, hogy van.

Részben azért, mert már nem is emlékszem arra, hogy valaha is ne lett volna ez a funkció a Samsung telefonomon, és valójában minden Android telefon rendelkezett ezzel a lehetőséggel már egy évtizede. Ez olyan egyértelmű funkció, hogy szinte nincs is magyarázat arra, miért nem lehetett eddig videót szüneteltetni iPhone-on. És nem az a helyzet, hogy az iPhone felhasználók nem kértek volna ilyet. Egy egyszerű kereséssel fórumokat találhatunk, ahol évek óta panaszkodnak az emberek, hogy nem tudják ezt megtenni. Az egyetlen megoldás számukra az volt, hogy kétes jailbreak megoldásokat telepítettek, csak hogy azt megtehessék, amit az Android felhasználók egyetlen gombnyomással elértek.

Az iOS fölénye az Androiddal szemben sokszor a biztonságra alapozódik. Ez az egyik oka annak, hogy az iOS-en még mindig nem lehet külső forrásból származó alkalmazásokat telepíteni. Mégis, amit a felhasználók akartak a készülékükkel megtenni, gyakran külső fejlesztők által készített jailbreak trükkökre kellett támaszkodniuk, hogy elérjék a szabadságot, amit az Apple korlátozott.

Kedves iPhone felhasználók: üdv 2010-ben, a Samsung már várt rátok!

Az alkalmazások sideloadingja az iOS-en továbbra is álom marad számos régióban, de némi korrekció történt az Apple részéről. Végre hozzáadnak egy szünet gombot a Kamera alkalmazáshoz, így a felhasználók megszakíthatják a felvételt, majd ott folytathatják, ahol abbahagyták. Ez megmenti őket attól, hogy manuálisan kelljen összevágniuk több klipet. Ez a funkció már benne van az iOS 18 legújabb bétájában, és az év végén elérhető lesz a nyilvános verzióban is, lehetőséget adva a kamerák közötti váltásra is.

Bár nem vagyok profi tartalomgyártó, de mindig hasznosnak találtam ezt a funkciót a Galaxy telefonjaimon, amikor egy-egy helyről készítek montázsokat. Néhány másodpercig felveszem, szüneteltetem, újra beállítom a felvételt, és ott folytatom. Rengeteg időt spórolok meg ezzel, hiszen a montázs pontosan olyan lesz, amilyennek megálmodtam, anélkül, hogy külön klippeket kellene összevágni a feltöltés előtt.

Olvasni, hogy ez a funkció érkezik az iOS 18-cal, teljesen meglepett, mert sosem gondoltam volna, hogy az iPhone – amely a tartalomgyártók kedvenc eszköze – nem engedi meg ezt az egyszerű lehetőséget. Érdekes lenne meghallgatni azok érveit, akik úgy gondolták, hogy erre nincs szükség az iPhone tulajdonosok számára 17 éven keresztül, és végül miért döntöttek úgy, hogy eljött az idő ennek a hiánynak a felszámolására.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez az abszurditás jól mutatja az Apple döntéshozatali hozzáállását, amely során, bármennyire is állítják, hogy a felhasználók érdekeit tartják szem előtt, valójában csak akkor hoznak döntést, amikor az nekik megfelel. Ez éles ellentétben áll azzal, amit a Samsung tett az elmúlt években, különösen a szoftveres területen.

A Samsung legnagyobb teljesítménye az volt, hogy megoldotta a szoftverfrissítésekkel kapcsolatos problémáit, és iparági aranyszabvánnyá tette azt az Android készülékek számára. Ez kiváló példája annak, hogyan ismeri fel a vállalat a felhasználók jogos aggodalmait, és hogyan tesz meg mindent a probléma megoldására.

A One UI szoftver folyamatosan fejlődik, figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket, és mára az egyik legjobb Android élményt kínálja. Sőt, az Apple időről időre inspirációt merít a One UI-ból, mint például a Galaxy AI funkció, amit az iOS 18 is átvett.

Örülök, hogy az iPhone felhasználók végre megtapasztalhatnak egy olyan funkciót, amit a Samsung telefonjaim már a 2010-es évek óta tudnak. Megértem, hogy nehéz lehet elhinni számukra, hogy létezik egy világ az Apple zárt kertjén kívül, ahol egy olyan egyszerű dolog, mint a videó szüneteltetése, nem 17 év várakozást igényel.”

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei