Lehet karambolos kormányművet javítani?

2023.01.16
Címkék:

Előfordulhat, hogy egy jármű, legyen az akár autó, busz vagy kamion kormányműve egy karambol következtében megsérül.

Olykor a sérülés, deformáció nem túl jelentős, így sokakban felvetődik a kérdés, hogy javítható-e ilyenkor ez az alkatrész.

 

Nos, a válasz röviden az, hogy nem. A kormánymű egy biztonságtechnikai alkatrész, így semmi esetre sem szabad kockáztatni. Ha valaki mégis a kormánymű javítására vállalkozik, ám valami hiba történne a későbbiek során, akkor a jármű vezetőjének, utasainak és a közlekedés más résztvevőinek az élete forogna kockán.

 

Ezt lehet tenni a karambolos kormányművel

 

Ha a kormánymű karambol következtében sérül, akkor nincs más lehetőség, cserélni kell. Hivatalos, engedéllyel működő szervizben egészen biztos, hogy nem fognak vállalkozni a javítására. Amennyiben valaki mégis ilyesmit ígér, azt jobb messziről elkerülni.

 

Tegyük fel, hogy kanyarodás közben megszorulna a javítás után egy fogasléc. Ez bizony komoly balesetet eredményezhet. Ha már másik kormányműre van szükség, akkor lehet gyári felújítottat is választani.

 

Ez ugyanis épp olyan minőséget képvisel, mint egy vadonatúj gyári, ám a költségek tekintetében jóval kedvezőbb. Nagyjából fele annyiba kerül, mint az új.

Lehet karambolos kormányművet javítani?

Amit a szakszerű kormánymű-felújításról tudni kell

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

 

Ha olyan cég végzi a kormánymű-felújítást, amelyik nagy tapasztalattal, kellő szakértelemmel rendelkezik, és tisztességes, akkor valóban kicserélik az összes tömítést. Elvégre a megrendelő a komplett felújításért fizet.

 

Fontos szempont az is, hogy a felújítás során milyen alkatrészeket használnak. Ideális esetben a gyárival megegyező minőségűeket érdemes, máskülönben hamarosan újabb felújításra kell sort keríteni. A német, angol, amerikai gyártmányok általában drágábbak, de jobbak is cserébe.

 

Egy korrekt cég nem fogja megspórolni az új porvédő gumiharang árát. Ez automatikusan jár a felújítás mellé. Mindössze egy néhány ezer forintos alkatrészről beszélünk, de ez felelős azért, hogy a kosz ne tegye tönkre hamar a felújított kormányművet.

 

Intő jelek

 

Néhány kérdés feltevésével gyorsan ki lehet deríteni, hogy az adott cég mennyire korrekt. Ha arra a kérdésre, hogy valóban minden tömítés ki lesz-e cserélve, gondolkodóba esnek, netán alkudozni kezdenek, akkor onnan menekülni kell. Nem elég ugyanis csak azokat a tömítéseket cserélni, amiket nagyon muszáj. Célszerű rátérni a felújítás során használt alkatrészekre. Az olcsó, utángyártott alkatrészek újabb hibákat szülhetnek.

 

Nagyon fontos szempont az is, hogy akarnak-e számlát adni az elvégzett munkáról. Már az ár kapcsán adódhatnak félreértések, jobb ezt az elején tisztázni. Bár lehet, hogy van, ahol olcsóbban dolgoznak számla nélkül, ott a garanciális problémákat is nehéz érvényesíteni. Ha nincs papír, akkor csak a remény marad, hogy az adott szerelő foglalkozni fog az ember problémájával.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei